problemowy becik - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 20 lut 2013, 10:36

dziecko żyło 1 godzine, nadany jest akt urodzenia i akt zgonu, nie bedzie nadawany nr pesel, oprócz tego w zaświadczeniu lekarskim matka jest opd opieka od 10 tygodnia ciąży ale nie mam wpisanego 3 trumestru bo dziecko zmarło w 6 miesiącu ciązy

co mam z tym zrobic

~aga

Napisano: 20 lut 2013, 10:39

moim skromnym zdaniem gdyby był pesel to ja bym przyznała bo dziecko żyło ale już na tym etapie że nie ma nr pesel dałabym odmowę
~@

Napisano: 20 lut 2013, 10:47

ale dziecko urodziło się żywe, sporządzono akt urodzenia , to się należy
~babola

Napisano: 20 lut 2013, 11:10

nie bedzie pesel nie przeszkadza to
~aga

Napisano: 20 lut 2013, 12:40

MAM AKT URODZENIA DZIECKA, DOSTANE AKT ZGONU DZIECKA

ALE PESLA NIE BEDZIE

MOGO ZOSTAWIC WNIOSEK BEZ PESLA I WYDAC DECYZJE PRZYZNAJACĄ
~aga

Napisano: 26 lut 2013, 16:30

pesela
~bachus

Napisano: 04 mar 2013, 15:14

WYPŁACASZ!!!! Pracuje w śr od 2005 i nigdy w życiu becikowe nie było i nie będzie zależne od nr pesel!!!!
~Doris

Napisano: 04 mar 2013, 15:32

a przeczytajcie sobie dokładnie, co od 03.01. obowiązuje nas przy kompletowaniu dokumentó do becika; a zerknijcie na już obligatoryjny druk wniosku do becika: CZĘŚĆ I 2
*) W przypadku, gdy nie nadano n-ru PESEL należy podać numer dokumentu...itd
Akt urodzenia NIE JEST dokumentem stwierdzającym tożsamość, tylko stwierdza fakt narodzin danej osoby.
Nie wiem jak u Was, ale mój system do obsługi świadczeń rodzinnych wszystkie wnioski opiera na podstawie pesela właśnie, dzięki temu np. nigdy nie miałam wątpliwości z dziećmi urodzonymi za granicą.Skoro miały nr PESEL, to musiały być umiejscawiane w Polsce i becik się najczęściej należał.
~gps

Napisano: 22 mar 2013, 13:15

jak mieliśmy swoje wnioski to przeszło bez PESEL ale teraz to już nie tyle że nie mam pojęcia co napisać w odmowie .
~m

Napisano: 17 kwie 2013, 14:54

daj odmowę i podpowiedz żeby się odwołali - może sko przyzna
~Jagoda

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x