Zwrot tyt. wyk. - zły adres dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 16 sty 2014, 13:33

US zwrócił nam tytuły wykonawcze z 2010 roku, powołując się na zły adres dłużnika, jednocześnie ustalając właściwy. Nie wiem co teraz robić: czy wysłać upomnienie jeszcze raz do dłużnika na ten inny adres, czy bez tego stworzyć nowy tytuł za tamten okres, wpisując nowe dane i dołączając stare upomnienie? Bo jakby nie było up nie zostało doręczone.
~ja:)

Napisano: 16 sty 2014, 13:46

ja mam taką samą sytuację tylko że pod adresem który podał US wiem że ten dłużnik nie jest już nawet zameldowany i nie mieszka i zastanawiam się co dalej z tym zrobić
~basia

Napisano: 16 sty 2014, 13:53

U mnie US przesłał jednocześnie pismo z EL z tamtej gminy i mam potwierdzenie, że jest tam zameldowany na stałe, ale i tak nie wiem co dalej robić .........

Napisano: 16 sty 2014, 14:08

Ludzie składajcie zażalenia.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 16 sty 2014, 16:39

To US powinien przekazać TW według właściwości.
~Anka W.

Napisano: 17 sty 2014, 9:26

US zwrócił mi też TW, ale nie postanowieniem, tylko zwykłym pismem . Co robic w takiej sytuacji?
~Monika

Napisano: 17 sty 2014, 10:54

?
~Monika

Napisano: 17 sty 2014, 11:06

Niesłychane - US zwrócił sie do nas z pismem cyt. \"wnosi o wskazanie w terminie 7 dni znanych wierzycielowi skladników majątku zobowiązanego z których możliwe będzie prowadzenie egzekucji \"
Równocześnie informują ,że gdy wierzyciel nie wskaże majatku z którego możliew jest prowadzenie skutecznej egzekucji , po upływie wskazanego terminu , umorzą postępowanie egzekucyjne .
~Marylka

Napisano: 17 sty 2014, 13:00

Ja prześlę te tytuły do właściwego US, ale nie wiem czy nie powinnam najpierw wysłać tego przeklętego upomnienia do dłużnika (jeszcze raz pod inny adres), a potem stworzyć jeszcze raz te tytuły (bo to był okres świadczeniowy 2008/2009) z nowym adresem i nowym numerem, tylko odsetki też już będą inne....).

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x