Może ktoś miał podobną sytuację i będzie mi w stanie pomóc... W grudniu 2020 wysłaliśmy przekazem pocztowym zasiłek stały. Niestety nie został on odebrany i w styczniu 2021 roku wrócił z powrotem do nas. Niepobrany zasiłek, po uprzednim uzgodnieniu z Urzędem Wojewodzkim i Skarbnikiem, zwróciłam do UW jako zwrot niewykorzystanej dotacji. W takiej sytuacji wypadałoby chyba pomniejszyć wykonanie w 2020 roku o tą kwotę. Tylko zastanawiam się jak to zaksięgować do 2020 roku skoro wyciąg bankowy potwierdzający zwrot przekazu pocztowego mam przecież z tego roku.
przyjąć na dochody 85216.0940 (zwrot za poprzednie lata) i przekazać do gminy (oni wydatek 85216.2950) a gmina do urzędu wojewódzkiego
to nie jest niewykorzystana dotacja skoro zwrot w 2021r.
Hmmm tylko zarówno mój skarbnik jak i pracownik Urzędu Wojewódzkiego ajmujacy sie rozlivzenie dotacji uważa, że jest to zwrot niewykorzystanej dotacji z 2020. Wg nich wszystko co wróci do 31 stycznia wchodzi na zmniejszenie wydatków...
przyjąć na dochody 85216.0940 (zwrot za poprzednie lata) i przekazać do gminy (oni wydatek 85216.2950) a gmina do urzędu wojewódzkiego
to nie jest niewykorzystana dotacja skoro zwrot w 2021r.
miałam taką sytuację i zrobiłam tak jak napisał ops2020. Wpłynęło w styczniu tego roku, więc nie na zmniejszenie wydatku