u nas też to jest w ops ale nic nie wiem w szczegółach jak to ma wyglądać:(
dostaniemy na to plan z województwa? Środki mamy wydać na co? na dodatki tylko czy na zakup materiałów też? jeżeli nie ma żadnych telefonów i nikt nie jest zainteresowany szczepieniem to dodatek się należy w ramach gotowości pracownika? Nigdzie nie mogę doszukać się szczegółów:(
Podobno Urząd Wojewódzki nie prześle nam żadnej decyzji. Sami musimy napisać tj OPS w imieniu Gminy pismo do UW o przekazanie środków na wydzielone konto bankowe Gminy. A z jakiego rozdziału OPS maja księgować wydatki nikt nic nie wie????? Proszę jak ktoś coś wie więcej to proszę o podpowiedz. Dziękuję.
w naszej gminie też trafiło to do OPS-u,
wydrukowaliśmy parę ulotek, telefon służbowy był kupiony wcześniej, ale telefon się nie urywa... do tej pory 3 osoby przewiezione przez OSP do punktu szczepień
jak policzyć koszt zorganizowania telefonicznego punktu zgłoszeń ???
czy dać pracownikom dodatek za gotowość??? czy całe 3000 trzeba wykorzystać???
Same niewiadome, co robić? Czy ktoś już wie? Do jutra mam wysłać zapotrzebowanie na środki za okres od 14.01-15.02. Tak naprawdę to żadnych kosztów nie ponieśliśmy na telefoniczny punkt.
Witam z pisma ministerstwa finansów w przypadku transportu i punktu informatycznego dział 851 rozdział 85195 a Wspieraj seniora dział 852 rozdział 85295 to jeżeli jest to zadanie przekazane do Ośrodków czy otwieramy dział 851 i wyodrębniamy osobne konto do tego zadania ?