Zwrot wniosku na dodatek mieszkaniowy? - braki - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 01 sie 2017, 11:01

Dzień dobry
Wniosek złożony 20 lipca nie posiada potwierdzonej przez zarządcę wysokości opłat (mój błąd, bo nie zauważyłam). I tu pojawia się problem, ponieważ zarządca na urlopie, a od poniedziałku ja idę na urlop i nie wrócę z niego do 20-go, żeby zmieścić się w ustawowym m-cu na rozpatrzenie. Czy mogę zwrócić wnioskodawcy wniosek do uzupełnienia? Czy powinnam przy tym poinformować o wydłużeniu okresu na rozpatrzenie sprawy?
Pomóżcie proszę :)
Pani Jagódkowa
Jagódka
Praktykant
Od: 19 paź 2010, 16:12
Zajmuję się:

Napisano: 01 sie 2017, 13:24

Jeżeli masz zaufanie do człowieka, numer telefonu to możesz o to poprosić, lub droga formalna- wysłać wezwanie do uzupełnienia braków :)
Klara27
Starszy referent
Od: 12 paź 2016, 13:25
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne

Napisano: 01 sie 2017, 21:57

Niezwykle trudna sprawa. Telefonem tu raczej nic nie wskóramy, chyba że w ten sposób da się radę „uruchomić” zarządcę mimo urlopu. Skuteczniejsze wydaje się formalne wezwanie do uzupełnienia. Zadać dłuższy termin, powiedzmy 14 dni. Gdy uzupełnią, to urlop będzie blisko końca. Termin moim zdaniem należy liczyć od dnia złożenia kompletnego wniosku, a nie byle czego. Wobec tego wydłużenie terminu jest niekonieczne, choć nie zaszkodzi. Chyba można też zasugerować alternatywę złożenia nowego, poprawnego wniosku.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x