zwrot wniosku przez UW z powodu braku mozliwości ustalenia k
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW/ŚR
- Kontakt:
zwrot wniosku przez UW z powodu braku mozliwości ustalenia k
Co robicie z wnioskiem zwróconym przez UW z powodu braku mozliwości ustalenia koordynacji? Informacja do strony, czy postanowienie?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR SW
- Kontakt:
Re: zwrot wniosku przez UW z powodu braku mozliwości ustalen
Strona pewnie też pismo dostała od wojewody, więc ustalasz dochód i wydajesz swoją decyzję.
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ale ze co ? juesli wojewoa nie moze ustalic czy jest koordynacja to znaczy,ze organem wlasciwym do ustalenia prawa jestes ty (przynajmniej dopoki nie okaza sie,ze jednak nie:D), a to znaczy ze musisz ustalic czy na ten wniosek cos przysluguje czy nie i wydac odpowiednia decyzje (w decyzji najlepiej dobrze pouczyc strone,ze jesli okaze sie,ze jednak ta koordynacja zachodzi to decyzja ta bedzie uchylona a wyplacone na jej podstawie swiadczenia moga okazac sie nienaleznie pobranymi swiadczeniami ,ktore bedzie trzeba zwrocic wraz z odsetkami)
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR SW
- Kontakt:
no ok, strona dostanie mega pouczenie, że może zwracać - albo się na to godzi, albo niech szuka papierów żeby ułatwić ustalenie koordynacji.
-
- Praktykant
- Kontakt:
ale jak mogę wydać decyzję, skoro we wniosku mam zaznaczona pracę za granicą i wiem, że ta osoba rzeczywiście przebywa za granicą???
nie mam napisane przez Wojewodę, że nie ma koordynacji, tylko brak mozliwosci ustalenia - wcześniej UW prosił o pomoc prawną - wezwałam stronę, do dostarczenia dokumentów, o które UW prosił, ale strona się nie pojawiła
nie mam napisane przez Wojewodę, że nie ma koordynacji, tylko brak mozliwosci ustalenia - wcześniej UW prosił o pomoc prawną - wezwałam stronę, do dostarczenia dokumentów, o które UW prosił, ale strona się nie pojawiła
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
A może bezpieczniej - pozostawić wniosek bez rozpatrzenia.Było wezwanie do uzupelnienia wniosku....wiec może się da.
-
- Praktykant
- Kontakt:
było wezwanie do dostarczenia informacji o aktywności zawodowej wnioskodawczyni na terenie Polski i członka rodziny za granicą z zaznaczeniem, że nie zastosowanie się do wezwania będzie skutkowało pozostawieniem wniosku bez rozpatrzenia
czyli, informacja do strony byłaby wystarczająca?
czyli, informacja do strony byłaby wystarczająca?
-
- Praktykant
- Kontakt:
w rozmowie telefonicznej strona stwierdziła, że i tak jej nic nie przyznają, więc nie będzie nic dostarczać
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Jak już skapitulowała i nie chce dalej walczyć o swoje prawa to tym bardziej bym pozostawiła bez rozpatrzenia
- Edysia185
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
ja w ubiegłym roku miała popstanowienie z ropsu gdzie stwierdzili, że na chwile obecną brak jest wystarczaj ących dowodów pozwalających na ustalenie czy w sprawie mają zastosowanie przepisy wspólnotowe dotyczące koordynacji ... i w 2 pkt "przekazać wniosek pani o ustalenie prawa don świadczenia wychowawczego na dziecko do urzędu jako organu właściwego. I na tej podstawie wniosek był rozpatrywany przez nas.
Oprócz zwrot wniosku przez UW z powodu braku mozliwości ustalenia k - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Koordynacja- brak stwierdzenia koordynacji
Upoważnienia do programu DOBRY START
INO-R zapytanie grupowe Izyda, Amazis
przy złożeniu wniosku ojciec dziecka nieznany, teraz Pan uzn
Przekazany wg właściwośc dezyja Marszałka co dalej
Utrata uzysk u tego samego pracodawcy przekracza
nowe dziecko - jaki skład rodziny?
Jesli matka jest nie aktywna zawodowo w Polsce, a ojciec jes
Kolejne odwołanie od decyzji do SKO już utrzymanej przez SKO
W składzie rodziny ojciec- obywatel Ukrainy
nie sprawowanie opieki nad dzieckiem
za który miesiąc wziąć dochód?