zwrot zatrzymanego prawa jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 05 mar 2012, 17:46

Co mam zrobić jeśli dłużnik ma zatrzymane prawo jazdy i stawia się na wywiad alimentacyjny ale nie wywiązuje się z zobowiązań alimentacyjnych? Czy mam wysłać wniosek o zwrot zatrzymanego prawa jazdy czy nie zwracać z powodu nie wywiązywania się z zobowiązań alimentacyjnych?
~kasia

Napisano: 27 lis 2013, 10:11

również mnie interesuje ten temat! Chyba jak nastąpiła utrata statusu dł to piszę o zwrot prawa jazdy?
~ 0

Napisano: 27 lis 2013, 12:02

to jest wyraźnie napisane w ustawie, nie wystarczy, że dłużnik stawia się na wywiad, dodatkowo musi wywiązywać się ze zobowiązań alimentacyjnych przez kolejnych 6 m-cy
~Magda1

Napisano: 27 lis 2013, 12:37

Starosta nie ma podstaw do uchylenia swojej decyzji i oddania prawa jazdy jesli po jej wydaniu dłużnik stawił sie na wywiad. starosta uchyli swoja decyzje tylko w dwóch przypadkach jesli ten utraci status dłuznika alimentacyjnego(spłaci całość) albo przez 6 miesięcy bedzie wpłacał 50 % zasadzonych alimentów. Nawet jesli my uchylimy decyzję uznajacą go za dłuznika uchyl. , która była podstawą do zabrania prawa jazdy Starosta swojej nie uchyli-taka tam luka prawna!
~MKO

Napisano: 23 kwie 2014, 14:14

Czy jesli dłużnik po uznaniu za uchylaj sie stawia się na wywiad, my wysyłamy zgodnie z procedura prokurature i starostwo, czy dobrze zrobiłam? Jestem nowa i niewiem wszystkiego. Starostwo wydało decyzje o zwrocie a dłużnik się wścieka bo ma małe chore dziecko. Dodam że płacił po 50% a nawet 100% alimentów ale nie przez 6 miesiecy tylko przez 2 a po 2 znowu nawet 2 razy w miesiacu. Niewiem co robić.
!Ella!

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x