Jesli decyzja jest ostateczna (jak się teraz okazuje) to do SKO o stwierdzenie niewaznosci. Wysłać pismo dot. potrąceń przez e-doręczenia na ogólny adres ZUS, dalej juz ZUS pokieruje do wlasciwej jednostki.Monika221 pisze: 01 kwie 2025, 10:08 Decyzja była awizowana dwa razy z tego co widzę. W związku z tym wysyłam ją do mojego SKO? A co ze zwrotami? Do której placówki ZUS mam się zwrócić i komu mają oddać pieniądze? Mojemu Ośrodkowi czy temu u którego powstało to nienależne pobranie?
Zwrot ZP- wydana decyzja o NP i o %, niedostarczona, zmiana miejsca zamieszkania.
-
- Referent
- Zajmuję się: SR,FA,CP, DO i wszelkie programy rządowe.
- Kontakt:
Re: Zwrot ZP- wydana decyzja o NP i o %, niedostarczona, zmiana miejsca zamieszkania.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Re: Zwrot ZP- wydana decyzja o NP i o %, niedostarczona, zmiana miejsca zamieszkania.
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc i wsparcie jak zawsze można na was liczyć.@Kiki8074 pisze: 01 kwie 2025, 10:16Jesli decyzja jest ostateczna (jak się teraz okazuje) to do SKO o stwierdzenie niewaznosci. Wysłać pismo dot. potrąceń przez e-doręczenia na ogólny adres ZUS, dalej juz ZUS pokieruje do wlasciwej jednostki.Monika221 pisze: 01 kwie 2025, 10:08 Decyzja była awizowana dwa razy z tego co widzę. W związku z tym wysyłam ją do mojego SKO? A co ze zwrotami? Do której placówki ZUS mam się zwrócić i komu mają oddać pieniądze? Mojemu Ośrodkowi czy temu u którego powstało to nienależne pobranie?
Oprócz Zwrot ZP- wydana decyzja o NP i o %, niedostarczona, zmiana miejsca zamieszkania. - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
ŚP-nierozstrzygnięte odwołanie
świadczenie pielęgnacyjne a emerytura
e-deklaracje w sygnity
UKR - świadczenie rodzicielskie
ŚP dla Ukrainki z UKR
Skł. zdrowotna do ŚP
SP/ZP przedłużka 6bb ktoś podpowie
odroczenie terminu płatności NPŚ
Nienależnie pobrane świadczenia rodzinne
wniosek dłużnika o uchylenie decyzji
Kosiniakowe- nowy numer PESEL
błędnie wypłacone ZR pilne