zwroty dochodów z FA do urzędu - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 23 wrz 2015, 13:53

Prosze podpowiedzcie jak to u Was wygląda - czy prowadzicie zestawienie odprowadzanych wpłat od początku roku i pilnujecie, żeby suma 60% z wpłat była zgodna narastająco i czy Wasi skarbnicy w przypadku takiej konieczności wymagają od Was korygowania naliczeń 60% w taki sposób, żeby narastająco od początku roku grało co do grosza?U mnie P.Skarbnik każe zabierać z 20% gminy i doliczać do 60% tylko nie bardzo mam jak to odnieść u konkretnego dłużnika na analityke u pracownika merytorycznego przez co zestawienie kwartalne należności nie bardzo gra z fizycznym przekazywaniem środków do gminy. Nie wiem jak ugryźć temat, bo P.skarbnik nie przyjmuje do wiadomości że program u merytorycznego nie przewiduje "przeksięgowań"ani ręcznych poprawek.Jak Wy to robicie? Dzwoniłam w tej sprawie do RIO i dla nich jest jasne że dochody gminy są dla mnie nietykalne i nie moge dowolnie rozporządzać ile gdzie ma zostać odporadzane bo taką "władze" posiada jedynie skarbnik gminy. Czy jesteście w posiadaniu jakiegoś dokumentu (interpretacji) która jednoznacznie o tym mówi? Prosze podpowiedzcie jak to u Was wygląda...
aaaaa

Napisano: 24 wrz 2015, 8:37

;)Moim zdaniem to ty tworzysz analitykę na podstawie systemu komputerowego- jesli chodzi z zaokrąglenia to broń swojego. Chyba , ze masz jakiegoś dużego byka - to jako księgowa masz sprawdzać algorytmy wyliczeń i na pewno monitować.
///

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem