Dłużnik nie stawił się na wywiad, także wszczełam postępowanie w sprawie uznania go za uchylającego się. Problem jest taki, że dłużnik ma 2 wierzycielki. Odpowiedź od komornika mam taką, że u jednej wierzycielki jest wpłata 6-miesięczna przekraczająca 50% zasądzonych alimentów. Zaś u drugiej - nie dokonał żadnej wpłaty. I co ja mam teraz zrobić? Proszę poradźcie.
przecież postępowanie robi się ust. 3 mówi o zobowiązaniach alimentacyjnych, a Dł ma wobec dłużnika, a nie wobec wierzycieli. Ponadto art. 5 ust. 3 mówi o " zobowiązaniach alimentacyjnych", a Dł ma zobowiązania alimentacyjne wobec dwóch wierzycieli, więc musisz ustalić łączną kwotę zobowiązań i sprawdź, czy wpłaty stanowią 60 % zobowiązań, jeśli nie - to stosowne działania
...poprawiam ww. moją odpowiedź (jakiś chochlik pomieszał treść.. ). Postępowanie prowadzi się wobec Dł, a nie wobec wierzyciela. Ponadto art. 5 ust. 3 mówi o " zobowiązaniach alimentacyjnych", a Dł ma zobowiązania alimentacyjne wobec dwóch wierzycieli, więc musisz ustalić łączną kwotę zobowiązań i sprawdź, czy wpłaty stanowią 60 % zobowiązań, jeśli nie - to stosowne działania