DWA WNIOSKI O PODJĘCIE DZIAŁAŃ W TYM SAMYM OKRESIE ŚWIADCZ. - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 15 lip 2015, 8:50

Witam

Dostałam wniosek o podjęcie działań na okres świadczeniowy 2014/2015. Świadczenie zostało przyznane na jedno dziecko. Dłużnik nie stawił się na wywiad i przeprowadziłam całą procedurę dotyczącą uchylania się od obowiązku alimentacyjnego. Wysłałam już wniosek do prokuratury o ściganie i czekam na odpowiedź. Wczoraj dostałam wniosek o podjęcie działań dotyczący tego samego dłużnika na zakres świadczeniowy 2014/2015 , ale dotyczący drugiego dziecka. Co powinnam zrobić w takiej sytuacji???? Wezwać dłużnika ponownie na wywiad??? Proszę pomóżcie, bo od niedawna zajmuję się dłużnikami alimentacyjnymi.
Gość

Napisano: 15 lip 2015, 8:58

Witam,

mam nieco podobną sprawę (z tym, że dłużnik ma 2 dzieci i każde z inną kobietą i na dodatek 2 różne OPS przysyłają mi wnioski o podjęcie działań).

Ja w wezwaniach (oraz w pismach dotyczących uznania dłużnika za uchylającego się) piszę wtedy, że niniejsze wezwanie/pismo dotyczy osoby uprawnionej: XYZ
Ketchup

Napisano: 15 lip 2015, 9:00

robicie pop prostu kolejne postępowanie.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 15 lip 2015, 9:01

Dwa osobne postępowania :-)
*ewa

Napisano: 15 lip 2015, 9:23

Tak naprawdę to jeszcze jedno postępowanie wobec tego dłużnika nie zostało zakończone - a drugie mam wszczynać? Dla mnie to nie ma sensu, bo już niedługo będzie nowy okres świadczeniowy i znowu będę mu musiała wysłać wezwanie
Gość

Napisano: 15 lip 2015, 9:28

życie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 15 lip 2015, 10:02

Ketchup wrzucisz tu przykład takiego wezwania????
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x