Błędnie wydana decyzja????? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 15 lip 2015, 12:51

Wydałam decyzję o przyznanie alimentów z FA dla dwóch sióstr, jednej do czerwca bo kończy studia i 25 lat, a drugiej na 3 miesiace dłuzej do września bo kończy szkołę. Czy alimenty na 2 siostre powinny być płacone do wrzesnia czy tak samo do czerwca? Musze wydac nową decyzje?????
MIRA999

Napisano: 15 lip 2015, 13:26

Mam podobny problem, czy nikt nie zna odpowiedzi?
FLora

Napisano: 15 lip 2015, 13:31

pytasz o alimenty, czy o świadczenia z FA? Przyznanie świadczeń z FA reguluje ustawa o pomocy osobom uprawnionym do alimentów... Natomiast alimenty to zobowiązany winien płacić zgodnie z wyrokiem..
ODA

Napisano: 15 lip 2015, 13:38

Nie wiem czy dobrze rozumiem ale na 2 dziewczyne powinnas przyznac do sierpnia a nie do czerwca czy wrzesnia.
Jak kończy szkołe to przyznajemy do sierpnia
Marysiaa

Napisano: 15 lip 2015, 13:41

Moim zdaniem (a zajmuję się fa od niedawna-bez szkoleń) dobrze wydałaś decyzję, jeśli we wrześniu nie otrzymasz zaświadczenia ze szkoły (bo może kontynuować naukę w innej szkole/na studiach) wstrzymujesz wypłatę wrześniową i uchylasz tylko wrzesień
marietta

Napisano: 15 lip 2015, 13:45

tak można wydac do września jeżeli strona we wniosku oświadczyła że pójdzie dalej do szkoły, wtedy czekasz na zaswiadczenie ze szkoły wszytko ok. Jężeli nie przyniesie to za wrzesien jej sie nie należy i wypłacasz tylko do sierpnia.
Marysiaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x