1 dłużnik 3 wierzycielki - ile decyzji uznającej za uchyl - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 31 mar 2014, 12:15

Dłużnik ma 3 wierzycielki. Wszczęto postępowanie ws. uznania dłużnika za uchylającego się. Pytanie: Czy 3 decyzje o uznaniu dłużnika za uch. czy jedną ??? Dla mnie to wszystko jest chore.
~m.

Napisano: 31 mar 2014, 12:34

jedna
~anna

Napisano: 31 mar 2014, 12:41

3
~Elmer

Napisano: 31 mar 2014, 13:47

1 decyzja.
~Anka W.

Napisano: 31 mar 2014, 13:56

3

Prosta sytuacja. Facet ma trójkę dzieci. Każde z inną. Dwoje nie kocha bo nie jego. Jedne trochę podobne więc trochę kocha. Na wszystkie FA. Nie lubi was i na wezwanie się nie stawił, bo nie będzie się tłumaczył przed paniusią a poza tym niema czasu na szwendanie się po biurach. Robić przecież musi.
Występujecie do komornika po zaświadczenie o 6 miesięcy. Na dwoje nie wpłacił ani pół złotego. Na te jedno co je prawie kocha płaci po 80%. Tez go uznacie za dłużnika w tej sprawie?
Sorry Winnetou, 3 postępowania, 3 wszczęcie, 3 decyzje.
~Elmer

Napisano: 01 kwie 2014, 9:46

a jak się dalej nie zgłosi to też do Prokuratury i do starostwa o zabranie prawa jazdy po 3 wnioski?
~Ana

Napisano: 01 kwie 2014, 9:59

sorry ale jedna

a teraz w drugą stronę
np. zwrot prawa jazdy w 2 przypadkach nie płaci a w trzecim płaci te 80 % - oddasz prawo jazdy ? czy nie
albo zatrymasz w2 pierwszych przypadkach a w trzecim nie bo płaci - totalny absurd
własnie mam taki przypadek gdzie dłuznik ma 5 spraw KMP
ma zasadzone:
1 Kmp 2 x 500 =1000 zł (wypłata FA)
2 KMP 1 x 500 ( wypłata FA)
3 KMP 1x 350 (brak wypłaty)
4 KMP 1 x 800 zł (brak wypłaty)
5 KMp 1 x200 zł (brak wypłaty)

komornik ściąga około 765 zł które jest podzielone do powyższych 5 spraw
nie stawił się na wezwanie, nie stawił się na wszczęcie itd.
decyzja o uznaniu , 2 wnioski o sciganie i 1 x wniosek o zatrzymanie PJ (w tym ptrzypadku już nie ponieważ PJ zatrzymane w 2013 )
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 01 kwie 2014, 10:01

sorry, ale mylicie pojęcia.
3 decyzje, ale 1 wniosek do starosty. Jednocześnie mogą być 3 wnioski do prokuratury.

eMGie zastanów się przez chwilę. Z jakiego paragrafu uznasz dłużnika za uchylającego się jak płaci 50%?
To masz trzy odrębne postępowania
~Elmer

Napisano: 01 kwie 2014, 10:10

biorę łącznie wszystkie alimenty, komornik nie napisał mi ile ściągnął do danej sprawy, natomiast napisał że się nie wywiązywał, a jeżeli bym mi napisał że w którejś jest 50 % to i tak bym go uznał (prowadzę 1 postępowanie i wydaje 1 decyzję) ale nie pisał w tym przypadku prokuratury

co do ilości prokuratur to się zgodzę- 3 wierzycielki to 3 prokuratury
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 01 kwie 2014, 10:15

dobra rozpatrzmy to inaczej.
październik, pierwszy wniosek z Ośrodka Y. Komornik X
Wezwanie dłużnik nie stawia się, wszczynasz postępowanie. pismo do komornika, płaci 50%

Styczeń, drugi wniosek, z Ośrodka Z. Komornik W. wezwanie, nie stawia się, wszczynasz postępowanie, pismo do komornika, płaci 50%

Kwiecień, trzeci wniosek, z Ośrdka Q, komornik B. Wezwanie, nie stawia się, wszczynasz postępowanie, pismo do komornika, nei płaci 50%

Podaj mi, jakie wydasz decyzje, w jakich sprawach uznasz go za dłużnika.
Pomyśl
~Elmer

Strona 1 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x