1 dłużnik 3 wierzycielki - ile decyzji uznającej za uchyl - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 01 kwie 2014, 12:28

właśnie mam taki przykład pan dwoje dzieci dwa fundusze w dwóch Organach, dwa wszczęcia, dwie decyzje, dwa razy prokuratura raz starosta
~m

Napisano: 01 kwie 2014, 14:43

tak, jest 3 postępowania = 3 decyzje
~fa

Napisano: 01 kwie 2014, 14:48

ja robie 3 postepowania 3decyzjie
~Hania

Napisano: 01 kwie 2014, 15:52

Do jednego dłużnika robię 1 postępowanie. Przeprowadzam 1 wywiad i wydaję 1 decyzję. Kieruję 1 wniosek do prokuratury (wymieniam w nim wszystkie sprawy dotyczące dłużnika) i 1 do starostwa.
W postępowaniu daję np. 3 znaki spraw, których dotyczy dane postępowanie i potem przesyłam odpowiednią informację do każdego OWW i do każdego komornika.
~Anka W.

Napisano: 01 kwie 2014, 17:17

jak ten sam prokurator to jeszcze można to ewentualnie połączyć ale jak różny to co tez jeden wniosek? myślę że nie można tego łączyć
~m

Napisano: 02 kwie 2014, 9:26

Występuję do prokuratury w miejscu zamieszkania dłużnika. Wymieniam sprawy których dotyczy mój wniosek i podaję dane ośrodka, gdzie znajduje się dokumentacja dłużnika.
~Anka W.

Napisano: 02 kwie 2014, 10:16

Aniu wniosek składa się do prokuratury w miejscu zamieszkania wierzyciela. Tam miało miejsce \"przestępstwo\"
~Elmer

Napisano: 02 kwie 2014, 13:01

Wysyłam wszystko do naszej prokuratury. Wobec niektórych prowadzą postępowania na naszym terenie, a wobec niektórych przesyłają wnioski do innych prokuratur. Nie wiem od czego to jest u nich uzależnione i nie wnikam w to. Wypełniam swoje obowiązki a oni swoje.
Do tej pory nie miałam z tym żadnych problemów, wręcz przeciwnie - dobrze mi się z nimi współpracuje, a o każdym ruchu z ich strony jestem na bieżąco informowana.
~Anka W.

Napisano: 02 kwie 2014, 13:11

masz wyrozumiałą prokuraturę
~Elmer

Napisano: 02 kwie 2014, 13:35

Albo należycie wykonują swoje obowiązki :)
~Anka W.

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x