skomplikowałes trochę i powiem ci że miałem taki przypadek ale z dwoma OPSami (OWW)które przysłały do mnie 2 wnioski o podjęcie ( jeden w X a drugi w II -
X (październik ) wezwanie ,wszczęcie , nie płaci decyzja - wszystko jeszcze zanim wpłynął ten drugi wniosek a więc musiałem na moje nieszczęście wszystko od początku- czyli wezwanie, wszczęcie , nie płacił , decyzja itd.
Naromiast w następnym roku już przypilnowałem żeby te dwa wnioski przyszły w jednym czasie - czyli 1 weazwanie , 1 wszczęcie , 1 decyzja, 1 wniosek o zatrzymanie PJ i 2 x prokuratura
W tym przypadku co napisałeś to jeżeli by to było w takim odstępie czasu to pewnie każde zdązyło by się zakończyć decyzją ( a więć w drugim by jej nie było )
jeżeli to byłoby bardziej skumulowane to 1 wezwanie, 1 wszczęcie 1 decyzja,1 wniosek o zatzr. PJ i 2 prokuratury
dlaczego jedna decyzja ?
ponieważ i tak mu zabieram prawo jazdy i nic to nie da że ja wydam 2 decyzję o uznaniu a 1 nie - tylko dodaje mi pracy ponieważ muszę wydać 3 decyzję, a nie muszę się rozpisywać że w tym i w tym przypadku (KMP) płaci a w tym nie płaci
\"Decyzji o uznaniu dłużnika alimentacyjnego za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych nie wydaje się wobec dłużnika alimentacyjnego, który przez okres ostatnich 6 miesięcy wywiązywał się w każdym miesiącu ze zobowiązań alimentacyjnych w kwocie nie niższej niż 50% kwoty bieżąco ustalonych alimentów\"