1 kobieta 2 dzieci i 2 ojcow - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 02 wrz 2014, 11:49

mam taki problem jedna wnioskodawczyni dwoje dzieci kazde z nich z innym chlopem mąż uznał swoje a drugi typek uznal swoje rozwodu nie ma oraz zasadzonych alimentow tez od kogo dochod brac moze dwa wnioski ???
xavi

Napisano: 02 wrz 2014, 12:15

Skład rodziny: kobieta , mąż i wszystkie dzieci. Dochód kobiety jej męża i ewentualnie dorosłych dzieci jeśli są dorosłe.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 07 maja 2014, 10:45
Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki

Napisano: 02 wrz 2014, 12:41

Ja mam podobną sytuację. Kobieta chce zasiłek rodzinny na dwoje dzieci z ty, że jedno jest faceta z którym kobieta aktualnie mieszka, a drugie męża.
Przyjęłam dwa wnioski:
1. Kobieta + dwoje dzieci i mąż - wnioskuje na dziecko które ma z mężem
2. Kobieta + dwoje dzieci i konkubent - wnioskuje na dziecko aktualnego faceta
Basik111

Napisano: 02 wrz 2014, 12:43

Basik111 pisze:Ja mam podobną sytuację. Kobieta chce zasiłek rodzinny na dwoje dzieci z ty, że jedno jest faceta z którym kobieta aktualnie mieszka, a drugie męża.
Przyjęłam dwa wnioski:
1. Kobieta + dwoje dzieci i mąż - wnioskuje na dziecko które ma z mężem
2. Kobieta + dwoje dzieci i konkubent - wnioskuje na dziecko aktualnego faceta
zle zrobilas:) dopoki kobieta jest mezatka w kazdym jej wniosku o zasilek rodzinny w skladzie rodziny musi byc jej maz i jego dochody nawet jakby z nim zadnego dziecka nie miala:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 02 wrz 2014, 13:12

prawnie rodzinę tworzą: mąż, żona i dzieci bez znaczenia kto jest ojcem, dopóki jest małżeństwo dzieci są męża, a jak uznał nie-mąż, była sprawa o zaprzeczenie ojcostwa?
Kati@

Napisano: 02 wrz 2014, 13:22

u mnie sprawa wyglada tak ze nie-mąż uznał swoje czyli sprawa była o zaprzeczenie ojcostwa męża i z aktów urodzenia dzieci jest tak ze jedno ma męża ojca a drugie ma nie-męża (mam nadzieje ze w miare zrozumiale napisalem)

czyli tak czy siak nie-męża dochody mnie nie interesują tylko męża puki rozwodu i alimentów nie bedzie ???
xavi

Napisano: 02 wrz 2014, 13:39

Tak czy siak musi być dochód męża.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 07 maja 2014, 10:45
Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki

Napisano: 02 wrz 2014, 13:40

dzieki za odp
xavi

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem