Alimenty - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 02 wrz 2014, 11:46

Cześć, synek co ma przyznane f.a (wniosek mamusi) kończy w październiku 18 lat (będzie musiał na siebie złożyć od listopada?) W decyzji na nowy okres przyznaję na miesiąc tylko? Jak w uzasadnienuiu?
Pomocy
tuptuś

Napisano: 02 wrz 2014, 12:30

a po co? Niech synek napisze oświadczenie, że upoważnia mamusieę do reprezent. go i pobierania świadczeń z FA i już!
Asia3

Napisano: 02 wrz 2014, 13:01

;/ ale tak na nowy okres? hmm, wiem że tak się robi, ale jak tylko miesiąc i już 18 lat będzie miał, i tak musi donieść zaświadczenia swoje o dochodach itd, hmm
Mi w sumie lepiej przyjąć oświadczenie i wypłacać ciągle na mamę, ale czy to na pewno w porządku z ustawą ?
tuptuś

Napisano: 02 wrz 2014, 13:44

w chwili składania wniosku syn nie ma 18 lat, więc składa mamuśka, ja bym wydała decyzję zanim synuś skończy 18 lat i może pobierać mamuśka przez ten okres zasiłkowy, chyba że dzidziuś się zbuntuje i przyjdzie sam, więc od listopada ma takie prawo, wtedy mamusi trzeba uchylić i przyznać dziecku , mam nadzieję że nie i spoko
bb1

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem