1 zł za 1 zł - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 6    [ Posty: 57 ]

Napisano: 18 gru 2015, 12:04

SYGNITY pisze:
W związku z tym, w przypadku gdy wniosek o zasiłek rodzinny został złożony w grudniu 2015 r., natomiast decyzja na podstawie tego wniosku jest wydawana w styczniu 2016 r., to ustalając prawo do świadczeń rodzinnych za grudzień należy zastosować przepisy dotychczasowe, a ustalając prawo do świadczeń rodzinnych od stycznia 2016 r. nowe przepisy czyli w przypadku przekroczenia dochodu nowe brzmienie art. 5 ust. 3.[/i]

pozdrawiam
nie wierzę
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 18 gru 2015, 12:10

@Ewalu - dysponuję oryginalnym mailem z MPiPS do wszystkich Dostawców z dnia 20 listopada br. Jak napiszesz na PW swój mail to mogę Ci wysłać.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 18 gru 2015, 12:15

SYGNITY pisze: Odpowiedź MPiPS
W związku z tym, w przypadku gdy wniosek o zasiłek rodzinny został złożony w grudniu 2015 r., natomiast decyzja na podstawie tego wniosku jest wydawana w styczniu 2016 r., to ustalając prawo do świadczeń rodzinnych za grudzień należy zastosować przepisy dotychczasowe, a ustalając prawo do świadczeń rodzinnych od stycznia 2016 r. nowe przepisy czyli w przypadku przekroczenia dochodu nowe brzmienie art. 5 ust. 3.[/i]

pozdrawiam
J E B Ł E M :shock: :lol:

to od ręki składam zgłoszenie stworzenia odpowiedniego parametru, gdzie będzie można sobie wybrać inną opcję ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 18 gru 2015, 12:16

a ja chciałbym poznać podstawę tego stwierdzenia..............
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 18 gru 2015, 12:16

no przecież zacytowali przepis :twisted: :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 18 gru 2015, 12:17

Tom. pisze:to od ręki składam zgłoszenie stworzenia odpowiedniego parametru, gdzie będzie można sobie wybrać inną opcję ;)
To proszę o zgłoszenie takiej propozycji na serwis. Najlepiej odpowiednio umotywowanej.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 18 gru 2015, 12:18

SYGNITY pisze:@Ewalu - dysponuję oryginalnym mailem z MPiPS do wszystkich Dostawców z dnia 20 listopada br. Jak napiszesz na PW swój mail to mogę Ci wysłać.
pozdrawiam
ale ja nie twierdz, że kłamiesz :lol: ... bo po co ? ... a można wiedzieć kto się podpisał pod tą odpowiedzią ? :mrgreen:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 18 gru 2015, 12:23

@Ewalu - jak wyżej - mogę Ci na mail wysłać oryginał.

...

W każdym razie - cieszę się bardzo że zaczęliście zapoznawać się z udostępnionym materiałem, zatem proszę ewentualnie jeszcze o jakieś uwagi - jeszcze nie opublikowaliśmy tej wersji oprogramowania i jeszcze możemy coś skorygować jeśli coś jeszcze zwróci Waszą uwagę i będzie umotywowanym zastrzeżeniem - w tym celu udostępniłem Wam ten materiał już 30 listopada br. żeby pozbierać takie uwagi. Dopiero dziś pierwsza uwaga się pojawiła ale lepiej późno niż wcale, zostało jeszcze trochę czasu, zawsze możemy jeszcze o dzień czy dwa opóźnić wersję za cenę jeszcze lepszego jej dostosowania do Waszych potrzeb.

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 18 gru 2015, 12:26 przez SYGNITY, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 18 gru 2015, 12:26

A jak będą działać decyzje zmieniające decyzje wydane przed 1 stycznia? Bo dla tych spraw do końca okresu zostaje 5 ust. 3 w obecnym brzmieniu czyli do 77zł a czytając tę odpowiedź MPiPS spodziewam się jakiegoś dziwactwa... To od razu napiszę podwójne zgłoszenie :D
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 18 gru 2015, 12:33

Elmer pisze:a ja chciałbym poznać podstawę tego stwierdzenia..............
Dodam jeszcze że opinie w naszej firmie na ten temat też były podzielone, ale otrzymaliśmy, podobnie jak wszyscy Dostawcy jednoznaczną odpowiedź z powołaniem się na przepis - zatem wyjścia nie mamy i oprogramowanie musi tak podpowiadać rozstrzygnięcie w decyzji. Aczkolwiek jak się zapoznawałeś może z naszym rozwiązaniem - jest ono elastyczne i w razie takiej potrzeby jest możliwość zmiany tego rozstrzygnięcia.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Strona 3 z 6    [ Posty: 57 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x