1 zł za 1 zł - Świadczenia rodzinne

Strona 6 z 6    [ Posty: 57 ]

Napisano: 23 gru 2015, 13:11

dobra, zgoda;) nie zmieniam:D
ale nie mogę się z tym pogodzić :D te zmiany są zwyczajnie durne
?????

Napisano: 23 gru 2015, 13:13

Ty to wiesz Ja wiem i inni.... ale w ministerstwie ....
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się: PS/FA/AOON/OW/ŚW

Napisano: 23 gru 2015, 13:19

jak tak dalej pójdzie to oddam zabawki i zwinę się z piaskownicy bo mi się odechciewa z nimi bawić! oszukują! praca na kasie w supermarkecie jawi mi się jako szczyt luksusu i kompetencji
??????

Napisano: 23 gru 2015, 14:45

Co wy znowu bredzicie o zmienianiu do stycznia decyzji wydanych przed 1 stycznia z warunkiem 89 zł?
Nic z nimi nie robimy bo żaden przepis nie daje podstawy prawnej do ich zmiany od 1 stycznia. jak nic się w danej rodzinie z taka decyzja nie zmieni do końca okresu 2015/2016. to na tym warunkowym przekroczeniu "dojada' do końca paxdziernika 2016. Jeśli jednak taka sprawę będziemy weryfikować, po 31 grudnia 2015 r. np. w związku z jakims dochodem uzyskanym, to wydając decyzje zmieniająca patrzymy na dochód z zastosowaniem zł za zł.
małamii

Napisano: 23 gru 2015, 15:25

masz rację. Tak stanowią przepisy.
Tylko, że są one do kitu - jeżeli zajmie się nimi kiedyś TK (jeżeli będzie się czymkolwiek kiedyś zajmował) to może orzec o niezgodności zapisu z konstytucją (w przypadku: Jeśli jednak taka sprawę będziemy weryfikować, po 31 grudnia 2015 r. np. w związku z jakimś dochodem uzyskanym, to wydając decyzje zmieniająca patrzymy na dochód z zastosowaniem zł za zł). Ochrona praw nabytych się kłania. Nie po raz pierwszy zresztą. Sądy tez mogą się po tym trochę pojeździć.
Na tę chwile to jednak nie nasz problem.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 23 gru 2015, 15:49

O, jak zwykle złotousty elmer wielki recenzent przepisów się odzywa. Ktos już cie kiedyś tu nawet niedawno pytał - a kiedy to i jakie uwagi zgłosiłeś do projektów i krytykowanych zapisów, wówczas kiedy były one jako projekty w konsultacjach publicznych, także ze strona samorządową?
Wskaż gdzie sa twoje uwagi "ekspercie" od 7 boleści.
onyx

Napisano: 23 gru 2015, 15:55

rozumiem, że hipotetyczny brak moich uwag do jakiejś ustawy wpływa na moja wypowiedź powyżej.
Ciekawe założenie. Bardzo ciekawe...

PS. składałem uwagi do ustawy o FA. Parę lat im zajęło by uwalili m.in. bezsensowny podział 60/20/20 i egzekucję administracyjną. Nie musisz dziękować
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 6 z 6    [ Posty: 57 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x