Natalia123! pisze: ↑13 gru 2024, 14:43
Ma ktos moze oswiadczenie o zrzeczeniu sie prawa do wniesnia odwolania od decyzji ?
OŚWIADCZENIE
Ja niżej podpisany(-na), wnioskujący o ustalenie prawa do ............................................................., świadomy(-ma) składanego óświadczenia, zgodnie z art. 127a §1i §2 ustawy z dnia 14 czerwca 1960r. - Kodeks postępowania administracyjnego (t.j. Dz. U. z 2024r. poz. 572) oświadczam, że :
1) zrzekam się prawa do wniesienia odwołania od decyzji znak: ......................................................
z dnia .........................................................,
2) zostałem (-łam), pouczony(-na), że zgodnie z art. 127a §2 ustawy – Kodeks postępowania
administracyjnego z dniem doręczenia ( złożenia ) niniejszego oświadczenia w Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej w ….. decyzja znak:........................................................
z dnia ......................................................... staje się ostateczna i prawomocna.
.............................................................................................
(data i podpis osoby składającej oświadczenie)
.............................................................................................
(data i podpis osoby przyjmującej oświadczenie)
Pouczenie
Na podstawie art. 127a ustawy – Kodeks postępowania administracyjnego:
§ 1. Przed upływem terminu do wniesienia odwołania strona może zrzec się prawa do wniesienia odwołania wobec organu administracji publicznej, który wydał decyzję.
§ 2. Z dniem doręczenia organowi administracji publicznej oświadczenia o zrzeczeniu się prawa do wniesienia odwołania przez ostatnią ze stron postępowania, decyzja staje się ostateczna i prawomocna.
Zapoznałem(-am) się i zrozumiałem (- łem) treść pouczenia.
(data i podpis osoby składającej oświadczenie)