Pozdrawiam
ale do czego się chcecie przyłączać jak już jesteście przyłączeni?Natalia123! pisze: ↑17 gru 2024, 9:27Przesle ktoś wzór o przyłączenie sie do komornika tej nowej ndecyzji wyrównującej?
Ja zrobiłem następująco. Wniosek o zmianę świadczenia w związku ze zmianą sytuacji życiowej -> Osoba ucząca się pełnoletnia. Dalej już tylko dopilnować aby pobrane zostały dane z pierwotnego wniosku. Z poziomu sprawy i zakładki dot. zaświadczenia od komornika, wprowadzam jako datę zmiany kwoty alimentów i ustawiam na 01.10.2024 r. Potem kwalifikacja i tworzenie decyzji. Dla mnie naliczył poprawnie. Pracuje na Sygnity.gosia00 pisze: ↑17 gru 2024, 14:35Witam, podpowiedzcie jak zmienić decyzję dla dorosłego dziecka zł za zł. Nie pomniejsza mi kwoty zasądzonych alimentów o kwotę przekroczenia tylko daje tyle ile zasądzone w wyroku. Dziewczyna ma zasądzone 800 zł, przekroczyła o 330,07 zł, powinna więc dostawać 469,93 zł miesięcznie, a komputer nalicza jej całe 800 zł. Mam ściągniętą poprawkę. Nie wiem co robię źlePomóżcie. Może ktoś już zmieniał zł za zł.
Pozdrawiam
za październik też