18 lat i przedłużenie wazności - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 29 paź 2014, 15:33

karta przyznana dla dziecka do 18 roku życia, zanim dotarła do UG karta to straciła wazność więc zgodnie z par.17 ust.2 karty nie wydaję ale teraz jeśli rodzic będzie chciał kartę dla tego dziecka to składa wniosek o wyadnie karty tylko dla niego bądź dziecko samo na siebie składa wniosek? dobrze myślę???
zuza007

Napisano: 29 paź 2014, 15:57

Robisz o przedłużenie karty JEŚLI DZIECKO MA ZAŚWIADCZENIE, ŻE KONTYNUUJE NAUKĘ.
rrrrr

Napisano: 29 paź 2014, 15:59

to wiem, tylko czy z tym wnioskiem jest tak jak napisąłam czy tylko zaświadczenie ze szkoły
zuza007

Napisano: 30 paź 2014, 12:44

Tylko zaświadczenie.
rrrrr

Napisano: 06 lis 2014, 15:42

a ile liczymy za wydanie przedłużenia bo nie moge znaleźć tez 8,93? i czy cos pobieramy od petenta ? i jak przyniesie zaświadczenie to co nowej karty nie wydaje bo przecież na starej jest data ważności
kottttt

Napisano: 13 lis 2014, 8:48

A czyn nie powinien być wniosek rodzic wnioskuje tylko na to dziecko co utraciło ważność i zamawiasz nową kartę z inną datą ważności?
IskaS

Napisano: 13 lis 2014, 8:56

Przyniesienie przez rodzica zaświadczenia z przewidywanym terminem ukończenia szkoły przez dziecko to jest tylko dokument , który daje podstawę do przyznania a właściwie przedłużenia terminy ważności karty ale nie jest wnioskiem o przyznanie karty. Powinien być złożony wniosek dot. tylko tego dziecka a wprowadzając wniosek wybieramy "przedłużenie karty" .
ira

Napisano: 17 lis 2014, 9:19

czy osoba która ukończyła 18 lat i skończyła się jej ważność karty musi ją oddać ? jakie są wtedy procedury. Proszę o odpowiedź.
stefan

Napisano: 17 lis 2014, 9:53

Moim zdaniem nie musi oddawać karty, ponieważ osoba ma uprawnienia do korzystania z programu ale ze względu na fakt, iż termin ważności karty skończył się nie może z tych uprawnień korzystać. Czym innym jest sytuacja kiedy osoba powyżej 18 roku życia ma wydaną na koniec przewidywanego okresu ukończenia szkoły i w tym czasie przerywa naukę - w tej sytuacji powinien oddać kartę ponieważ utracił uprawnienia wynikające z programu - § 16
Magnolia

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x