Bez przesady... to jest całkiem inna sytuacja.mgmg pisze:Jasne, kłamstwo można tak poobracać, urobić żeby wyszło że działanie na korzyść. To jak ktoś Ci przyjdzie zgłosić uzysk i wyjdzie przekroczenie dochodu to też działaj na korzyść strony
Bez przesady... to jest całkiem inna sytuacja.mgmg pisze:Jasne, kłamstwo można tak poobracać, urobić żeby wyszło że działanie na korzyść. To jak ktoś Ci przyjdzie zgłosić uzysk i wyjdzie przekroczenie dochodu to też działaj na korzyść strony
Wiesz co, nie kpij sobie z ludzi, którzy kilka lat studiowali prawo. Skoro prawo nie jest idealne to warto kruczki prawne wykorzystywać. Idealny jest obecny ustrój a dokładniej rządzący? Jak oni wykorzystują prawo do swoich celów? Zasada jest prosta- co nie jest zabronione to jest dozwolone. I jeśli ustawa nic nie mówi o czymś (jak również pozostałe ustawy) to można sobie dowolnie wachlować ilością członków rodziny. Podałem Tobie cytat z ustawy odnośnie 500+ i sama się gubisz. Ale cóż, przerost formy nad ambicją. Zjadłbym Ciebie odnośnie tej konkretnej ustawy, KPA i innych ustaw bo niczego mądrego nie reprezentujesz. Dużo piszesz a merytoryki żadnej, zero podstaw prawnych, zero wyroków. Pisać aby pisać. Ot mi znawca. Lepiej nie wypowiadaj się na tym forum bo nie masz wiedzy jak podchodzić do tematu. Wielki urzędnik za dychę.mgmg pisze:Jasne, kłamstwo można tak poobracać, urobić żeby wyszło że działanie na korzyść.
Elmer nam SKO zwróciło uwagę, że trzeba sprawdzać czy, np. jak ktoś podaje do składu rodziny dziecko które zarabia, czy jeżeli przekracza im 800 zł na osobę, czy bez tego dziecka nie będzie przekraczać. Ot taka ciekawostkaElmer pisze:"Miałam sytuację, że syn miał umowę zlecenie 1-2 miesiące (wakacje) i z tego tytułu uzysk...'
1. Jak pracuje 1-2 miesiące to nie ma uzysku;
2. o składzie rodziny w znaczeniu kto pozostaje na czyim utrzymaniu nie decyduje urzędnik ani miejsce zamieszkania a klient