WItajcie. Piszę z zapytaniem pewnym, a mianowicie wiem, że teraz liczymy obsługę 1,5% dla wypłat w roku 2017r. ale co z pieniedzmi, które planuję w związku z koordynacją i sprawami toczącymi się od kwietnia do nadal? czy dla nich liczę póki co 2% od wypłaty za te świadczenia ?? czy było gdzieś jakieś pismo w związku z tym??
Ale co ze sprawami, które toczą sie jeszcze z 2016r. do nadal? Czy planując wypłatę na styczeń gdzie uwzględniam zapotrzebowanie na świadczenia przewidziane w związku z koordynacją liczę obsługę do nich 2% czy 1,5%? Mam rodzinę, gdzie liczę kobiecie, że jak przyjdzie decyzja marszałka będzie miała wyrównane od kwietnia dajmy, że do stycznia. Wychodzi 5000 tysięcy dla niej. Czy liczę tu 2% czy 1,5% od wypłaty?
a mi się wydaje, że liczysz 1,5% bo wypłatę planujesz w roku 2017. Jak chcesz to podzielić? przecież zapotrzebujesz pieniądze na wypłatę tych świadczeń w 2017 roku. w końcu w art.52 wyraźnie pisze " od otrzymanej dotacji na świadczenie wychowawcze". np. w styczniu otrzymasz dotacje to już liczysz 1,5 %.