koordynacja ????? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 10 sty 2017, 9:22

Proszę o pomoc. Nie wiem jak ugryźć sprawę. Petentka na początku kwietnia 2016 składała wniosek o 500, mąż pracował w Niemczech. Wysłaliśmy dokumenty by ROPS sprawdziło czy zachodzi koordynacja. odesłali pismo że zachodzi koordynacja. A w styczniu 2017 kobieta zgłasza nam że mąż od czerwca jest w Polsce, rozstał się z nią i dziećmi. kobieta zostaje bez środków do życia. Co mam jej podpowiedzieć żeby nie była stratna i mogła otrzymywać 500 w Polsce. Nie są jeszcze po rozwodzie. Masakra. Czy ktoś miał już podobną sytuację. pomóżcie, szkoda kobiety i jej niewinnych dzieci.
kik09

Napisano: 10 sty 2017, 12:36

kik09 pisze:Proszę o pomoc. Nie wiem jak ugryźć sprawę. Petentka na początku kwietnia 2016 składała wniosek o 500, mąż pracował w Niemczech. Wysłaliśmy dokumenty by ROPS sprawdziło czy zachodzi koordynacja. odesłali pismo że zachodzi koordynacja. A w styczniu 2017 kobieta zgłasza nam że mąż od czerwca jest w Polsce, rozstał się z nią i dziećmi. kobieta zostaje bez środków do życia. Co mam jej podpowiedzieć żeby nie była stratna i mogła otrzymywać 500 w Polsce. Nie są jeszcze po rozwodzie. Masakra. Czy ktoś miał już podobną sytuację. pomóżcie, szkoda kobiety i jej niewinnych dzieci.
Raczej nic nie zrobisz. Jedynie może napisać oswiadczenie ale bez wyroku o rozwodzie nic to nie wniesie do sprawy. Jak została ustalona koordynacja to klientka została poinformowana o tym, iż moze złożyć wniosek o warunkowe przyznanie ŚW.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x