2 zasiłki stałe jedna osoba w szpitalu
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
2 zasiłki stałe jedna osoba w szpitalu
Witam.
Mam dwa zasiłki stałe w rodzinie. Jeden brat przebywa od dłuższego czasu w szpitalu. Czy teraz przy aktualizacji wywiadu liczę ich osobno czyli że prowadzą samotnie gospodarstwo domowe? Wywiad nie jest możliwy do przeprowadzenia w szpitalu gdyż stan jest cięzki.
Pozdrawiam.
Mam dwa zasiłki stałe w rodzinie. Jeden brat przebywa od dłuższego czasu w szpitalu. Czy teraz przy aktualizacji wywiadu liczę ich osobno czyli że prowadzą samotnie gospodarstwo domowe? Wywiad nie jest możliwy do przeprowadzenia w szpitalu gdyż stan jest cięzki.
Pozdrawiam.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Re: 2 zasiłki stałe jedna osoba w szpitalu
Proszę o pomoc 

-
- Stażysta
- Kontakt:
Pomoże ktoś???
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Pomoc Społeczna
- Kontakt:
A to co, on tam w szpitalu prowadzi gospodarstwo domowe? Chyba nie.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Brat mieszkający w domu podczas wywiadu twierdzi ,ze prowadzi jednoosobowe gospodarstwo domowe gdyż nie korzysta z pieniędzy brata, który przebywa od kilku miesięcy w szpitalu.
- Ten z Łopieki
- VIP
- Zajmuję się: rzucam pyrami w dinozaury
- Kontakt:
My nie znamy wszystkich okoliczności sprawy - Ty przeprowadzasz wywiad - Ty decydujesz 
Ale skoro brat twierdzi, że cyt.: "prowadzi jednoosobowe gospodarstwo i nie korzysta z pieniędzy brata", a ten przebywa długotrwale w innym miejscu, to ja tam bym ich rozdzielił...

Ale skoro brat twierdzi, że cyt.: "prowadzi jednoosobowe gospodarstwo i nie korzysta z pieniędzy brata", a ten przebywa długotrwale w innym miejscu, to ja tam bym ich rozdzielił...
Quidquid latine scriptum sit, sapienter videtur
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pomocą biednym ludziom
- Kontakt:
patrz, jak nie możesz przeprowadzić wywiadu w szpitalu, bo stan brata ciężki, to spoko, zdarza się. przecież życie bywa różne.
a co do aktualizacji, to ja bym powiedział, że jak obecnie gospodarstwo domowe prowadzi brat, bo jest sam w szpitalu, to w sumie można by to rozpatrywać, jakbyś prowadził samotne gospodarstwo domowe.
więc liczyłbym ich osobno przy aktualizacji, bo przecież brat nie jest teraz fizycznie z wami w domu.
no i jak będziesz informować o tym urząd, to może dorzuć jakiś dokument z szpitala, coś co potwierdza, że brat tam jest i nie może wrócić na stałe. powinno to wszystko jakoś się ogarnąć.
Pozdrawiam,
a co do aktualizacji, to ja bym powiedział, że jak obecnie gospodarstwo domowe prowadzi brat, bo jest sam w szpitalu, to w sumie można by to rozpatrywać, jakbyś prowadził samotne gospodarstwo domowe.
więc liczyłbym ich osobno przy aktualizacji, bo przecież brat nie jest teraz fizycznie z wami w domu.
no i jak będziesz informować o tym urząd, to może dorzuć jakiś dokument z szpitala, coś co potwierdza, że brat tam jest i nie może wrócić na stałe. powinno to wszystko jakoś się ogarnąć.
Pozdrawiam,
Marek 
-
- Stażysta
- Kontakt:
Dziękuję za pomoc 

Oprócz 2 zasiłki stałe jedna osoba w szpitalu - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
zmiana zasiłku stałego a brak aktualizacji wywiadu
opiekun prawny
WNIOSKE WOJEODY NA PROGRAM POSIŁEK ...
Szybkie pytanko!
zasiłek stały
Nie kwalifikuą się a wymagają pomocy
Fundacja
sprawozd MRiPS 06
schronisko dla Ukrainki
wysokość zasiłku stałego a okresówka
wywiad środowiskowy
Pomost zmiana decyzji
Zasiłek okresowy przy zasiłku stałym 2024 r.
Korpus wsparcia seniorów - czy możemy zwiększyć liczbę osób?
Zmiana orzeczeń o niepełnosprawności- ZASIŁEK STAŁY
Faktura za posiłki- opłata za pojemnik