20 % - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 30 maja 2014, 14:26

Dłużnik zmienił miejsce zamieszkania, OWW wnioskował o podjęcie dzialań, postanowieniem przekazałam spr. do OWD gdzie dłużnik przebywa, OWW cały czas przesyła 20 % nam, dzwoniłam, pisałam pisemko, dalej przysylają a nasza Pani Skarbnik nie chce tego zwrócić, co mam robić?
Iga1234

Napisano: 02 cze 2014, 7:49

zwrócić i nie przyjmować. Napisać do nich obraźliwy list, zwyzywać telefonicznie, Panią skarbnik postawić do konta i dać jej do ręki pismo, że nie jesteście w danej sprawie OWD. Wypuścić z konta jak zrozumie sens pisma.

PS. nie przekazuje się wniosków o podjęcie działań postanowieniem
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 02 cze 2014, 8:34

Art. 65. § 1. KPA Jeżeli organ administracji publicznej, do którego podanie wniesiono, jest niewłaściwy w sprawie, niezwłocznie przekazuje je do organu właściwego. Przekazanie sprawy do organu właściwego następuje w drodze postanowienia, na które służy zażalenie.
Iga1234

Napisano: 02 cze 2014, 8:51

zaktualizuj sobie kpa:
Art. 65. § 1. Jeżeli organ administracji publicznej, do którego podanie wniesiono, jest niewłaściwy w sprawie, niezwłocznie przekazuje je do organu właściwego, zawiadamiając jednocześnie o tym wnoszącego podanie. Zawiadomienie o przekazaniu powinno zawierać uzasadnienie.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 25 lut 2015, 12:03

niezwłocznie przekazać ale jeżeli podejmuję działania wzywam na wywiad i dopiero po 2 miesiącach dłużnik pisze oświadczenie że organem właściwym jest jeszcze całkiem inna gmina to mogę uznać że niezwłocznym terminem przekazania jest kolejny dzień po złożeniu oświadczenia dłużnika? mogę zastosować 65 § 1k.p.a ?
ciekawa123

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x