3.10.16 r. Czarny Poniedziałek - strajkujecie? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 4    [ Posty: 34 ]

Napisano: 29 wrz 2016, 7:05

zzzz nie zamierzam wchodzić w polemikę, pracownicy socjalni w PTPS mieli swój Kodeks Etyczny, a każdy pracownik socjalny ma własne sumienie i wolną wolę,
tematem pytania jest ( przypomnę ) czy strajkujecie 3.10.16 ( w warszawie) ja napisałam:

NIE - NIE STRAJKUJĘ ( a na temat dylematów moralnych nie zamierzam się rozwodzić bo do tych co strajkują wystarczy powiedzieć NIE bo NIE ponieważ i tak wszelkie perswazje do nich nie docierają - są ludzie, którzy muszą dotknąć sami dna aby się odbić, a niektórzy toną lub nigdy się nie podźwigną.
Jest więc wolna wola, ale też politycy, którzy zostali w demokratycznych wyborach wybrani.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 29 wrz 2016, 8:25

Protest odbywa się przeciwko ustawie, która zakazuje aborcji nawet w wypadku, gdy ciąża jest wynikiem gwałtu bądź zagraża życiu matki lub dziecka i która spowoduje, że kiedy kobieta poroni, będzie sprawdzane, czy aby nie poroniła umyślnie. Nie ma związku pomiędzy tymi sytuacjami a aborcją traktowaną jako forma antykoncepcji (której zresztą środowiska, które stworzyły ten projekt, też są przeciwne). Stąd wnoszę, że biały poniedziałek nie wie, o co chodzi. Na pytanie, dlaczego komentuję formę czyjejś opinii, moja dosadna i jasna odpowiedź brzmi: bo mogę i chcę. A mój komentarz w przeciwieństwie do komentowanej przeze mnie opinii nie jest chamski i nikogo nie obraża.
jerzozwierz
Referent
Od: 17 sty 2006, 23:22
Zajmuję się:

Napisano: 29 wrz 2016, 8:31

Zgadzam się z jerzozwierzem. Jestem za prawem do wyboru a nie za zakazem. Nikt nie narzuca nam aborcji ale mam prawo mieć wybór. I za tym będę się opowiadać w poniedziałek.
male

Napisano: 29 wrz 2016, 9:07

Popieram absolutnie czarny poniedziałek ! WYBÓR!!!! O to chodzi. Nikogo nie zmuszamy do aborcji wbrew własnym przekonaniom, religii itp ! Ale MIEĆ WYBÓR ! To jest ważne !
izis

Napisano: 29 wrz 2016, 15:01

izis pisze:Popieram absolutnie czarny poniedziałek ! WYBÓR!!!! O to chodzi. Nikogo nie zmuszamy do aborcji wbrew własnym przekonaniom, religii itp ! Ale MIEĆ WYBÓR ! To jest ważne !
a dziecko nienarodzone ma wybór?

Jestem na NIE!
osss

Napisano: 29 wrz 2016, 15:28

przykazanie jedno z 10 - NIE ZABIJAJ.
uuuuuuuu

Napisano: 30 wrz 2016, 9:53

A ja popieram ! I tyle.
opssss

Napisano: 30 wrz 2016, 12:30

Pytanie kontrowersyjne:
od którego momentu mówimy o życiu??
Z tego co wiem (lub wydaje mi się, że wiem), to serce w zarodku kształtuje się chyba około 8 lub 12 tygodnia po zapłodnieniu.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Napisano: 30 wrz 2016, 13:13

a my strajkujemy! całym biurem. wielkopolska
lu1988

Napisano: 30 wrz 2016, 13:22

czemu na czarno?
czemu