3% kosztów obsługi świadczeń rodzinnych- jak liczycie?

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
monia77
Podinspektor
Zajmuję się: Główny księgowy GOPS
Kontakt:

Re: 3% kosztów obsługi świadczeń rodzinnych- jak liczycie?

Post autor: monia77 »

mk1 pisze: 14 gru 2023, 11:55
monia77 pisze: 14 gru 2023, 8:50 Wypłacone św. rodzinne+fundusz+ za życiem+ składki społeczne od świadczeniobiorców x 3% to co wyjdzie przeznaczam na koszty obsługi
a ja licze tak jak ty. Nikt chyba nie czyta zapisów w ustawie dotyczących kosztów obsługi
Dokładnie tak, zresztą na koniec roku jak odda się nadwyżkę dotacji to licząc koszty obsługi wychodzi że od wypłaconych powinno być.
iwuś
Stażysta
Zajmuję się: ksiegowość
Kontakt:

Re: 3% kosztów obsługi świadczeń rodzinnych- jak liczycie?

Post autor: iwuś »

monia77 pisze: 14 gru 2023, 13:05
mk1 pisze: 14 gru 2023, 11:55
monia77 pisze: 14 gru 2023, 8:50 Wypłacone św. rodzinne+fundusz+ za życiem+ składki społeczne od świadczeniobiorców x 3% to co wyjdzie przeznaczam na koszty obsługi
a ja licze tak jak ty. Nikt chyba nie czyta zapisów w ustawie dotyczących kosztów obsługi
Dokładnie tak, zresztą na koniec roku jak odda się nadwyżkę dotacji to licząc koszty obsługi wychodzi że od wypłaconych powinno być.
Kiedy rozpoczęłam pracę w księgowości liczyłam od wypłaconych i zwrócono mi uwagę błędnego liczenia kosztów obsługi. (UW Szczecin)
Od tamtego czasu liczę od otrzymanej dotacji, nie uwzględniam oddanej dotacji.
ODPOWIEDZ