Witam! Słuchajcie, mam pytanie, na co możemy wydać owe 3%, czy na wynagrodzenia też? U nas 3% to jest ok. 2700 zł na obsługę, papier, koperty, toner, prowizja dla banku, to nam dało jakieś 600 zł, ksiegowa myślała żeby dać na wynagrodzenia, ale wlkp urząd \"powiedział\", że na wynagrodzenia nie wplno. Nie rozumiem i wkur...a mnie to bo więcej papieru z tych pieniędzy nie kupimy, bo nam nie potrzeba i co znowu robota za darmochę i kase im oddać! Jak jest u Was?
a dlaczego nie wolno na wynagrodzenia???? a co - krasnoludki robote zrobiły????
ewunia... proponuje:
aby szef przyznal nagrode pracownikom za zrealizowanie rządowego programu pomocy osobom.....
2100:... na liczbę prac. do św. rodz.=====wypłacić
Mój szef i księgowa to słuchają co powie im pani z U Wlkp., nie czytaja przepisów, bo w rozporządzeniu jest wyraxnie napisane, szlag mnie trafia, bo nawet nie chodzi o kase dla nas, ale zeby cos kupic do ośrodka . tez nie mozna bo przecież nalezy wydac na konkretne potrzeby związane ze świadczonkiem \"200\" , a przecież juz kupioneo papier, toner (ciekawe ile z tego toneru musza przypisac np. do F. AL.?) one te kasę ok. 2000 zł oddadzą, bo nie mają ikry i wszystkiego się boją. Pani z UW Tob już im kiedys wmówiła , że liczymy 3% od wydanych środków, nie od dotacji.
Dzięki za wsparcie, jutro chyba napiszę do MPiPS.