40zł za co? i to ma być sprawiedliwość - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 20 gru 2013, 12:18

czy wy też nie możecie pogodzić się z tym że Pracownicy socjalni będą dostawać po 40zł od wywiadu. Dla mnie to wielce niesprawiedliwe, to nam dokładają pracy zmieniając co rusz ustawy ani grosza więcej od kilku lat, a pracy przybywa, w głowie jeden wielki mętlik, ledwo co zdążę przyzwyczaić się do jednego a już zmiana i wszystko na nowo. Oni pojadą raz na wywiad, a my musimy pracować cały miesiąc na to żeby mieć tyle co oni z samych wywiadów, a przecież mają dodatek za pracę w terenie, za odzież, i do tego jeszcze ich pensje, o takiej to mogę tylko pomarzyć. w świadczeniach rodzinnych pracuję dłużej niż pracownicy socjalni ale to oni lepiej zarabiają. Nie wiem jak jest u was ale moje wynagrodzenie jest naprawdę niewielkie, a pracy naprawdę dużo. Nie mam pojęcia kto czuwa nad tym wszystkim, ale dobrze byłoby żeby w końcu zaczęto kontrolować pracę pracowników socjalnych. Ja ponad miesiąc prosiłam się o przeprowadzenie wywiadu przy szo, panie nie miały czasu bo w tym czasie zamiast pracą zajęte tyły gierkami, w końcu z wielką łaską pojechały we dwie, decyzja oczywiście po terminie ale ich to już nie interesowało datę wywiadu musiałam umieścić taką żeby to u nich wszystko grało. często i gęsto zdarza się że wywiady przeprowadzane są przy biurku no bo i po co jechać jak można kogoś wezwać. Płakać się chce. Ja jestem sama i się nie wyrabiam, a u nich totalne olanie roboty, zero empatii, do podopiecznych podchodzą jak do największego wroga, złe na cały świat że w ogóle muszą coś robić. Niech w końcu ci z góry otworzą oczy i zobaczą jak jest naprawdę. tyle złego co już się wydarzyło z powodu złej kontroli pracowników powinno już czegoś nauczyć. No chyba że te 40zł za wywiad zmobilizuje ich do pracy tylko za co ta nagroda nie wiem, naprawdę nie mam pojęcia . U mnie dziewczyny są bardzo łase na kasę i założę się że teraz wywiady będą robione w mig. w tym kraju nigdy nie było i zapewne nie będzie sprawiedliwości.
~Kaśka

Napisano: 20 gru 2013, 12:40

zazdrość to bardzo złe uczucie
~Elmer

Napisano: 20 gru 2013, 13:34

Nie Elmer to nie zazdrość, zapewne gdybym u mnie w ops byli inni pracownicy socjalni nic bym nie mówiła. to nie tak że jestem niesprawiedliwa. U mnie pracownikami socjalnymi są osoby które w ogóle nie maja serca, ludzie boją się do nich przychodzić składać wnioski bo krzyczą i szantażują, a za piętnaście trzecia to można pomarzyć żeby złożyć wniosek bo piętnaście minut przed końcem pracy paniom d... nie chce się ruszyć i każą przyjść na drugi dzień. Bywa tak że podopieczni wychodzą z płaczem, są naprawdę nieludzko traktowani.
~Kaśka

Napisano: 20 gru 2013, 15:40

a co robi kierownik
~maja

Napisano: 23 gru 2013, 10:08

Co za ciemnota, i co z tego ze 40 zł za wywiad przewiduje projekt? Jakos nigdzie nie jest w nim napisane ze dostanie te 40 zł pracownik ktory wywiad przeprowadza.
Jak coś juz tu napiszecie to nie tylko rece opadaja, bezmózgi kompletne
~ops

Napisano: 23 gru 2013, 13:13

Sprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać opiekunów, czy na święta nie pozbyli się swoich podopiecznych – Oddali mnie, bo jestem dla nich ciężarem – z bólem mówi pan Stanisław Janecki (80 l.) z Gdańska. Tuż przed świętami Bożego Narodzenia staruszek trafił do szpitala https://www.fakt.pl/bliscy-porzucaja-sch ... 720,1.html
~Iza

Napisano: 23 gru 2013, 13:43

a kto dostaje pieniądze?? pierwsze słysze....
~kika

Napisano: 24 gru 2013, 0:06

Nie bedzie wywiadow co pol roku...kasy brak
~ja

Napisano: 24 gru 2013, 10:51

przecież to będą / byłyby koszty obsługi ! czyli 3% powiększone o koszty wywiadu...
~ELA

Napisano: 31 gru 2013, 10:59

Ja też mam dość. Miałam kontrolę z wydziału. Wszystkiego się czepiają, interpretują przepisy po swojemy, jak powiedziałam, że nie ma takiego zapisu w ustaie to usłyszałam, że oni tak uważają i to jest źle. Np. uważają, że na każde dziecko należy wypłacać 1/30 za niepełny miesiąc wychowawczego i nie ma znaczenia, że wychowawczy to 400 zł. Jeżeli w danym miesiącu osoba pobiera dodateck wychowawczy na dwoje dzieci to obydwie kwoty zaokrągla się do 10 groszy w górę. Mniejsze znaczenie ma jak miesiąc ma 30 dni, bo tylko 10 groszy różnicy, ale jak miesiąc ma 31 dni to kwota jest całkiem różna od 400 zł.
~Nina

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x