taka sytuacja - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 20 gru 2013, 11:59

Pani, mężatka, ma dziecko z innym facetem. Mąż zaprzeczył ojcostwa, facet nie uznał dziecka. Przychodzi o rodzinne. Ma dochody męża i swoje (póki co mąż jej chyba wybaczył i są razem) Nie mam jeszcze aktu zupełnego nowego dziecka ale ma donieść. Czy mogę przyznać rodzinne na ich wspólne dziecko i to nowe?
~Ewa

Napisano: 20 gru 2013, 12:03

pod warunkiem ze nowe dziecko na akt z art 42
~ja

Napisano: 20 gru 2013, 12:26

TEGO JESZCZE NIE WIEM, MA DONIEŚĆ AKT ZUPEŁNY ALE Z TEGO CO MÓWIŁA TO TAK CHYBA JEST, DZIECKO W AKCIE SKRÓCONYM W DANYCH OJCA MA WPISANE IMIĘ MIKOŁAJ (A TO NIE IMIĘ MĘŻA) A NAZWISKO MA MATKI- DWUCZŁONOWE, BO MATKA TAKIE MA
~Ewa

Napisano: 20 gru 2013, 12:53

jak jest mężatka to po ci ci zupełny akt ...
przyznajesz zr na dwoje dzieci
~ewalu

Napisano: 20 gru 2013, 15:05

no tak ale w skróconym akcie nie jest wpisany ojciec, bo było zaprzeczenie ojcostwa, więc musze ustalić co z ojcem dziecka chyba
~Ewa

Napisano: 20 gru 2013, 15:09

nic nie musi- przyjmij akt taki jaki ma na dzien dzisiejszy..... przyznaj zasiłki

jak się cos zmieni -wtedy zglosi
~~fff~

Napisano: 20 gru 2013, 16:15

dziecko moze byc nawet Św.Mikołaja, jak pani jest mezatka to w skladzie rodziny i tak bedzie maz a nie mikolaj i dochody meza;-) samotna nie jest i rodzinne przysluguje jej(jesli rodzinka kwaligfikuje sie dochodem) no wszystkie jej dzieci - z mezem, mikolajem i kim tam chcecie;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x