Właśnie od dziś mamy to zadanie - dział świadczeń rodzinnych i będzie w Sygnity...mam pytanko bo nigdzie tego nie widzę w ustawie - przy tym świadczeniu są maile czy decyzje??
no właśnie... ani to ani to.... ani żadnej kasy na obsługę..
Co w przypadku, kiedy na karcie osoby przyjętej do zakwaterowania mam podany numer świadectwa urodzenia? Przeważnie jest to przy dzieciach. Czy takie "dokument potwierdzający tożsamość" może być uwzględniony? PESELIu nie mają nadanego, bo byli u nas 4 dni i pojechali dalej
art. 13 i art. 1 ust. 1 ustawy o pomocy Ukrainie. Musimy wiedzieć czy Polak chce pieniądze za właściwego Ukraińca, wiec musi być UKR w PESEL lub inny dokument tożsamości chyba z oświadczeniem Polaka, że dana osoba przybyła bezpośrednio z Ukrainy - i tylko z Ukrainy - w związku z wojną!
Sygnity przygotowało wzory raczej do decyzji, w treści maila jest decyzja do odbioru w OPS - my raczej nie będziemy robić decyzji skoro nie musimy, wiec chyba zmienimy treśc maila....
podpowiedzcie proszę czy wysyłacie do Pana X jakąś informację, że zostało przyznane świadczenie (te 40) bo chcę już wypłacić
wiem, że według ustawy nie ma tu decyzji ani informacji jak przy osłonowym, ale mi się to nie podoba
jak robicie??
W naszym OPS 40,00 zł realizują Panie socjalne. Mamy zakupioną licencję Sygnity również na stanowiska dla Pan socjalnych. Informatyk instaluje Sygnity na ich komputerach i Panie socjalne maja dostęp do oprogramowania ZW.