494,10 czy 500zł??? - Stare tematy

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 15 mar 2013, 14:58

Gdyby tak było jak piszesz....

Przecież wg ustawy o pieczy w przypadku \"starych\" rodzin zastępczych (tych na starych zasadach) też stosuje się przepisy wg starej ustawy a jednak... nie przeprowadza się wywiadów środowiskowych (takie jest stanowisko), pomimo, że przecież wg ustawy o pomocy społecznej decyzje wydaje się po przeprowadzeniu wywiadu.

Są różne interpretacje i nadinterpretacje, a jednak wiążące w tej sytuacji uważam stanowisko SKO, które uchyliłoby mi decyzję, gdybym przyznała wg starej ustawy.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 15 mar 2013, 16:47

My mamy decyzję SKO w Katowicach podtrzymującą naszą decyzję o przyznaniu świadczenia w kwocie 494,10 zł.
~Anna

Napisano: 18 mar 2013, 10:36

SKO to nie sąd, interpretacje MPiPS nie sa dla mnie żadną wyrocznią, tak samo SKO
~Dora

Napisano: 19 mar 2013, 10:59

na zapytanie ministerstwo odpowiedziało że zarówno kryterium jaki i kasa dla starych na starych zasadach, kurcz kazdy robi jak chce
~monika

Napisano: 25 mar 2013, 16:55

Ok... to fajnie... wiem, że każde SKO twierdzi inaczej (ale Ministerstwo ma mistrza, bo potrafi pisać za każdym razem inaczej) ale myślę, że lepiej będzie jak każdy będzie się trzymał \"swojego\" SKO... no trudno, jeśli to oznacza, że co region to inaczej.... :D
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x