500+

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
magdula_1988

Re: 500+

Post autor: magdula_1988 »

Witam. Chciałabym soe dowiedziec jesli pobieram od następnego miesiąca 60% urlopu rodzicielskiego a ojciec dziecka zarabia minimalna krajowa czyli 1355zl netto na rękę a mój dochód z tytułu urlopu rodzicielskiego nie przekracza 1000zl to czy możemy w takim wypadku starać sie o 500+.
Karolinaa

Post autor: Karolinaa »

Witam. Mam pytanie. Czy orientuje się ktoś jak mam wyliczyć sobie dochód z nowo otwartej działalności.
Już tłumacze. Mam przyznane 500+, 3.01 otworzyłam działalność gospodarcza i rozliczam się na podstawie KPiR. Muszę do MOPSu złożyć oświadczenie o moim dochodach za miesiąc luty. Ale tu tkwi diabeł w szczegółach. Mój dochód za miesiąc luty wynosi 8.600 zł (co miesiąc inny dochód- raz bardzo niski, a raz bardzo wysoki). I teraz moje pytanie jak ja mam wyliczyć sobie ten dochod żeby tego nie stracić? Przecież gdy składa się wniosek biorą pod uwagę dochód z całego roku, to jak doliczyć jeden miesiąc żeby sprawdzić czy nie przekroczę? Proszę o szybka poradę. Z góry bardzo dziękuje.
Gość

Post autor: Gość »

Karolinaa pisze:Witam. Mam pytanie. Czy orientuje się ktoś jak mam wyliczyć sobie dochód z nowo otwartej działalności.
Już tłumacze. Mam przyznane 500+, 3.01 otworzyłam działalność gospodarcza i rozliczam się na podstawie KPiR. Muszę do MOPSu złożyć oświadczenie o moim dochodach za miesiąc luty. Ale tu tkwi diabeł w szczegółach. Mój dochód za miesiąc luty wynosi 8.600 zł (co miesiąc inny dochód- raz bardzo niski, a raz bardzo wysoki). I teraz moje pytanie jak ja mam wyliczyć sobie ten dochod żeby tego nie stracić? Przecież gdy składa się wniosek biorą pod uwagę dochód z całego roku, to jak doliczyć jeden miesiąc żeby sprawdzić czy nie przekroczę? Proszę o szybka poradę. Z góry bardzo dziękuje.
Moja rada - składaj prawdziwe oświadczenia, a nie kombinuj....
Gość

Post autor: Gość »

jak wyżej, lepiej nie kombinować za dużo...
ODPOWIEDZ