500+ dla rodzin patchworkowych
Re: 500+ dla rodzin patchworkowych
no w pierwszym poście o nim piszesz, że od ojca są zasądzone alimenty i zapis ze dziecko przebywa z matką
Klient złożył wniosek elektronicznie, wezwałam go żeby mi doniósł taki wyrok i jednocześnie poinformowałam, że zgodnie z ustawą w składzie rodziny może umieścić tylko dziecko z obecnego związku, chyba że w wyroku jest zapis, że miejscem zamieszkania jest miejsce zamieszkania ojca lub naprzemiennie. Klient w dalszym ciągu nie może zrozumieć, że jego dziecko z pierwszego związku nie jest jego rodziną, a mnie brakuje słów, żeby po chłopsku mu wytłumaczyć. Stoi przy swoim, że on nie chce 500 na pierwsze dziecko tylko na drugie. W żadnych publikacjach nie jest to jasno napisane. Już teraz wiem , że wydam decyzję odmowną , będzie odwołanie i muszę to jasno uzasadnić pomocy
- sweet.lemon
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jak się upiera to niech wpisze a ty go wezwij do dostarczenia wyroku wskazującego miejsce zamieszkanie dziecka, albo wywiad środowiskowy dasz odmowe i będzie z głowy, niech pisze odwołanie
Mam info ze szkolenia z Panem Wardachem, że jeżeli ojciec płaci alimenty, to może podać dziecko z poprzedniego związku do składu nowej rodziny, nawet wtedy, gdy dziecko mieszka z matką.
Jak to jest możliwe, przecież było wałkowane, że zgodnie z postanowieniem sądu miejsce zamieszkania dzieci 

- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Kolejny powód, by odpuścić szkolenia z tym panem.WP.P pisze:Mam info ze szkolenia z Panem Wardachem, że jeżeli ojciec płaci alimenty, to może podać dziecko z poprzedniego związku do składu nowej rodziny, nawet wtedy, gdy dziecko mieszka z matką.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Ja mam przypadek taki, że po rozwodzie dziecko wyrokiem sądu zostało umieszczone przy matce, ale ojciec ma zniesione alimenty na to dziecko i ono faktycznie z tym ojcem przebywa. Czy to dziecko może być potraktowane jako pierwsze dziecko? Ojciec się nie ubiega o 500 na nie, ale jest mu ono potrzebne, by dostać świadczenie na młodsze dziecko bez kryterium.
Oprócz 500+ dla rodzin patchworkowych - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
od kiedy przyznac
Darowizna ziemi, czy to utrata?
to jest utrata czy nie???
ukończenie 18 lat do kiedy przyznać
czy chcą mnie oszukać
adopcja a 500
Przekazana decyzja w Sygnity.
pomocy dochód!
panna a dziecko z nazwiskiem ojca
upewnijcie mnie PROSZĘ
rodzina Burmistrza
DOCHÓD PO WYCHOWAWCZYM