Tarzan123, z takim podejściem do obsługi SW nadajesz się na kierownika! Wycisnęłabyś pięknie swojego pracownika jak cytrynę - skoro to tak mało pracy.tarzan123 pisze: ↑28 maja 2021, 13:27Nie oszukujmy się ale praca w 500+ jest tylko w okresie zasiłkowym. Później bieżące sprawy, informacje do wczytania z innych gmin albo do wojewody. Sprawozdanie co miesiąc ale robi się je w pół godziny. Koordynacja? Tu pracę ma wojewoda, my wprowadzamy wniosek i przekazujemy. Wiem, że zaraz mnie skrytykujecie bo są przecież nienależnie pobrane, plany, zapotrzebowania. Ja jestem sama od przyjęcia wniosku po wszystko inne. Od lutego wystawiłam już 1021 informacji + kilka decyzji odmawiających przyznania świadczenia + ok 100 postanowień o odmowie wszczęcia postępowania. Jeszcze kilka osób przyjdzie z wnioskiem i koniec szału i nuda. Dlatego od słynnej 5 Kaczyńskiego , tj. od ponad 2 lat błagałam szefa aby dodał mi do zakresu inne obowiązki bo bez weryfikacji dochodów nie ma już tyle pracy. I nie mówcie mi, że tak nie jest. Nowy Ład i te zmiany można było przewidzieć po zniesieniu kryterium…

Czytam niektóre komentarze i nie wierzę - narzekać na przestój w pracy

Ja to widzę zupełnie inaczej, jest chwila żeby odsapnąć przed kolejnym nawałem, przede wszystkim na porządki np. w teczkach. Ja w związku z ograniczonym miejscem muszę na bieżąco przy wkładaniu nowych wniosków wywalać stare sprawy. A mimo, że praca wolniejsza to zawsze coś do zrobienia jest + obsługa innych świadczeń.
Co do pracy LUWu to się nie zgodzę WGL.. To ja im kompletuje braki we wnioskach żeby nie wracały albo żeby babeczki same nie wydzwaniały po ludziach. Miałam może z 5 poprawnych wniosków które mogłam od razu przekazać, reszta to porażka.. Wydzwanianie w celu złożenia oświadczenia bo np. przerw w pracy zagranicznej zapomnieli zgłosić albo zwyczajnie do wniosku wpisali za mało danych w tabeli, nie załączając umowy. Plus uchylanie prawa do świadczenia bo przecież w trakcie okresu świadczeniowego nie trzeba zgłaszać, że podjęło się prace za granicą. Decyzje o NP owszem zrobi LUW ale to my bijemy się żeby to sciągnąć, podać odsetki, przypominać że termin wpłaty minął bo LUW chce wiedzieć jesli dłużej nie płacą, pamiętać żeby ująć to w sprawozdaniu. Kłóciłabym się czy to takie NIC ale to Ty tutaj jesteś

Albo to tylko mój ośrodek, (włącznie z pracownikami socjalnymi) zna swoją wartość...