To projekt lewicy i to też zapowiedzieli na swojej konwencji w zeszłą sobotę albo niedzielę. Raczej to nie przejdzie.
To projekt lewicy i to też zapowiedzieli na swojej konwencji w zeszłą sobotę albo niedzielę. Raczej to nie przejdzie.
Dokładnie tak. Dziękujemy. Było fajnie ale już możecie sobie iść być bliżej obywateli.irek6611 pisze: ↑28 maja 2021, 10:21Masz i aktualny:
https://www.gov.pl/web/rodzina/zyczenia ... torialnego
Wypadałoby zapytać Panią Minister, jak te podziękowania mają się do tego co planują, tzn. dostaniemy podziękowanie w formie wypowiedzenia pracy?
tarzan123 pisze: ↑28 maja 2021, 13:27Nie oszukujmy się ale praca w 500+ jest tylko w okresie zasiłkowym. Później bieżące sprawy, informacje do wczytania z innych gmin albo do wojewody. Sprawozdanie co miesiąc ale robi się je w pół godziny. Koordynacja? Tu pracę ma wojewoda, my wprowadzamy wniosek i przekazujemy. Wiem, że zaraz mnie skrytykujecie bo są przecież nienależnie pobrane, plany, zapotrzebowania. Ja jestem sama od przyjęcia wniosku po wszystko inne. Od lutego wystawiłam już 1021 informacji + kilka decyzji odmawiających przyznania świadczenia + ok 100 postanowień o odmowie wszczęcia postępowania. Jeszcze kilka osób przyjdzie z wnioskiem i koniec szału i nuda. Dlatego od słynnej 5 Kaczyńskiego , tj. od ponad 2 lat błagałam szefa aby dodał mi do zakresu inne obowiązki bo bez weryfikacji dochodów nie ma już tyle pracy. I nie mówcie mi, że tak nie jest. Nowy Ład i te zmiany można było przewidzieć po zniesieniu kryterium…
Teraz ja muszę się wypowiedzieć. Jeżeli w tak sporej gminie (ponad 1000 informacji, czyli jakieś 8-10 tysięcy mieszkańców) ogarniasz 500, fundusz i śr to po prostu wielki szacun. Mam nadzieję, że zarabiasz również odpowiednio, bo skoro na jednym etacie przerabiasz dwa to wynagrodzenie powinno być na prawdę wysokie. Nie będę się tutaj wypowiadać na temat wykorzystywania pracowników bo to jest skandal moim zdaniem.MartaW pisze: ↑28 maja 2021, 13:42Aż się muszę odezwać. Ja od lutego zrobiłam tyle samo informacji o przyznaniu i podobnie tyle samo postanowień. Plus kilka decyzji o NP, dokładnie 5 sprawozdań i 5 monitoringów. I do tego drugie tyle zrobiłam z zakresu świadczeń rodzinnych, plus kilkadziesiąt decyzji do zasiłku rodzinnego, kilkanaście na becik, świadczenie pielęgnacyjne, funduszu alimentacyjny, do tego pełen pakiet nienależnie pobranych i decyzji uchylających prawo, bo zmieniła się komuś sytuacja, etc. Jeśli Twój pracodawca dał Ci tylko i wyłącznie 500+ i nie zajął Ci czasu w pozostałe miesiące roku,to znaczy, że jest bogaty i stać go na nieefektywne zarządzanie środkami z budżetu państwa. Za chwilę dostaniesz nagrodę, i twój etat zostanie zlikwidowany.![]()
tarzan123 pisze: ↑28 maja 2021, 13:27Nie oszukujmy się ale praca w 500+ jest tylko w okresie zasiłkowym. Później bieżące sprawy, informacje do wczytania z innych gmin albo do wojewody. Sprawozdanie co miesiąc ale robi się je w pół godziny. Koordynacja? Tu pracę ma wojewoda, my wprowadzamy wniosek i przekazujemy. Wiem, że zaraz mnie skrytykujecie bo są przecież nienależnie pobrane, plany, zapotrzebowania. Ja jestem sama od przyjęcia wniosku po wszystko inne. Od lutego wystawiłam już 1021 informacji + kilka decyzji odmawiających przyznania świadczenia + ok 100 postanowień o odmowie wszczęcia postępowania. Jeszcze kilka osób przyjdzie z wnioskiem i koniec szału i nuda. Dlatego od słynnej 5 Kaczyńskiego , tj. od ponad 2 lat błagałam szefa aby dodał mi do zakresu inne obowiązki bo bez weryfikacji dochodów nie ma już tyle pracy. I nie mówcie mi, że tak nie jest. Nowy Ład i te zmiany można było przewidzieć po zniesieniu kryterium…