a ile macie takich zaświadczeń ? u nas na palcach 1 ręki mogę policzyć ...Ada2021 pisze:np.Czyste Powietrze, w naszym ośrodku wystawiamy zaświadczenia, a całą realizacją zajmuje się urząd miejski. Gdyby wcześniej było wiadomo, że odchodzi 500 Czyste Powietrze w całości można by dać do realizacji OPS (oczywiście to coś nowego, ale można się doszkolić przecież)
Liczba 0.jasiak pisze: ↑29 cze 2021, 8:44a ile macie takich zaświadczeń ? u nas na palcach 1 ręki mogę policzyć ...Ada2021 pisze:np.Czyste Powietrze, w naszym ośrodku wystawiamy zaświadczenia, a całą realizacją zajmuje się urząd miejski. Gdyby wcześniej było wiadomo, że odchodzi 500 Czyste Powietrze w całości można by dać do realizacji OPS (oczywiście to coś nowego, ale można się doszkolić przecież)
mam ten sam dylemat, kierownik postawił mi ultimatum albo praca socjalna albo do widzenia,więc już sama nie wiem co mam zrobićEvella pisze: ↑29 cze 2021, 20:10Mi się chce po prostu ryczeć. Tyle się człowiek poświęcał i nerwów zeżarł, żeby wszystko na tip top było a tu jakieś głupie dziękuję usłyszymy i kopa w tyłek dostaniemy. Ja proponuję zrobić oszczędności na wypłatach dla tych posłów, którzy na to wpadli. Niech dadzą przykład pozyskania oszczędności. Nawet mogę taki projekt napisać, dlaczego nie. Teraz tylko się waham, czy warto się zastanowić nad pracą socjalną, czy kompletnie w inną branżę pójść?
nowa11 pisze:mam ten sam dylemat, kierownik postawił mi ultimatum albo praca socjalna albo do widzenia,więc już sama nie wiem co mam zrobić
ja pracuje w rodzinnych i fa tzn. na to stanowisko zostałam zatrudniona w 2008 r, mała gmina więc wszystko na mojej głowieMartaW pisze:Czy to oznacza, że musisz podjąć studia na kierunku praca socjalna? Ja podziękuję, skończyłam już dwa kierunki.
Czy ktoś może wie, jak to wygląda ze studiami uprawniającymi do pracy socjalnej? Ponoć od pażdziernika mają wrócić studia podyplomowe, ale czy można je zrobić po każdym kierunku mgr, np po zarządzaniu? Czy trzeba mieć dyplom z konkretnego kierunku, np. pedagogika? Wie ktoś coś?
Z tego co mi powiedziano np. pedagogikę powinno się ukończyć do końca 2013 r. np. o specjalizacji opiekuńczo- wychowawczej i jakbyś teraz zrobiła podyplomówkę z metodyki i metodologii pracy socjalnej to mogłabyś pracować jako pracownik socjalny, ale fajnie jakby ktoś jeszcze się wypowiedział w temacieDZIOKA pisze: ↑30 cze 2021, 9:41Czy ktoś może wie, jak to wygląda ze studiami uprawniającymi do pracy socjalnej? Ponoć od pażdziernika mają wrócić studia podyplomowe, ale czy można je zrobić po każdym kierunku mgr, np po zarządzaniu? Czy trzeba mieć dyplom z konkretnego kierunku, np. pedagogika? Wie ktoś coś?