500+ do ZUS? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 31 z 33    [ Posty: 323 ]

Napisano: 29 cze 2021, 6:50

np.Czyste Powietrze, w naszym ośrodku wystawiamy zaświadczenia, a całą realizacją zajmuje się urząd miejski. Gdyby wcześniej było wiadomo, że odchodzi 500 Czyste Powietrze w całości można by dać do realizacji OPS (oczywiście to coś nowego, ale można się doszkolić przecież)
Ada2021
Praktykant
Od: 28 cze 2021, 14:06
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 29 cze 2021, 8:44

Ada2021 pisze:np.Czyste Powietrze, w naszym ośrodku wystawiamy zaświadczenia, a całą realizacją zajmuje się urząd miejski. Gdyby wcześniej było wiadomo, że odchodzi 500 Czyste Powietrze w całości można by dać do realizacji OPS (oczywiście to coś nowego, ale można się doszkolić przecież)
a ile macie takich zaświadczeń ? u nas na palcach 1 ręki mogę policzyć ...
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 29 cze 2021, 8:53

jasiak pisze:
29 cze 2021, 8:44
Ada2021 pisze:np.Czyste Powietrze, w naszym ośrodku wystawiamy zaświadczenia, a całą realizacją zajmuje się urząd miejski. Gdyby wcześniej było wiadomo, że odchodzi 500 Czyste Powietrze w całości można by dać do realizacji OPS (oczywiście to coś nowego, ale można się doszkolić przecież)
a ile macie takich zaświadczeń ? u nas na palcach 1 ręki mogę policzyć ...
Liczba 0. ;)
zdzislaw_dyrma
Starszy referent
Od: 30 cze 2018, 14:24
Zajmuję się: ŚW/ŚR/300

Napisano: 29 cze 2021, 20:10

Mi się chce po prostu ryczeć. Tyle się człowiek poświęcał i nerwów zeżarł, żeby wszystko na tip top było a tu jakieś głupie dziękuję usłyszymy i kopa w tyłek dostaniemy. Ja proponuję zrobić oszczędności na wypłatach dla tych posłów, którzy na to wpadli. Niech dadzą przykład pozyskania oszczędności. Nawet mogę taki projekt napisać, dlaczego nie. Teraz tylko się waham, czy warto się zastanowić nad pracą socjalną, czy kompletnie w inną branżę pójść?
Evella
Praktykant
Od: 01 sie 2018, 18:54
Zajmuję się: Inspektor ds. świadczenia wychowawczego

Napisano: 30 cze 2021, 7:27

Evella pisze:
29 cze 2021, 20:10
Mi się chce po prostu ryczeć. Tyle się człowiek poświęcał i nerwów zeżarł, żeby wszystko na tip top było a tu jakieś głupie dziękuję usłyszymy i kopa w tyłek dostaniemy. Ja proponuję zrobić oszczędności na wypłatach dla tych posłów, którzy na to wpadli. Niech dadzą przykład pozyskania oszczędności. Nawet mogę taki projekt napisać, dlaczego nie. Teraz tylko się waham, czy warto się zastanowić nad pracą socjalną, czy kompletnie w inną branżę pójść?
mam ten sam dylemat, kierownik postawił mi ultimatum albo praca socjalna albo do widzenia,więc już sama nie wiem co mam zrobić :cry:
nowa11
Starszy referent
Od: 10 mar 2017, 13:11
Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE

Napisano: 30 cze 2021, 7:45

Czy to oznacza, że musisz podjąć studia na kierunku praca socjalna? Ja podziękuję, skończyłam już dwa kierunki.

mam ten sam dylemat, kierownik postawił mi ultimatum albo praca socjalna albo do widzenia,więc już sama nie wiem co mam zrobić :cry:
[/quote]
Kto pyta, nie błądzi.
MartaW
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2016, 12:09
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 30 cze 2021, 7:54

Tak, musiałabym podjąć studia na pracy socjalnej
nowa11
Starszy referent

Napisano: 30 cze 2021, 8:07

nowa11 pisze:mam ten sam dylemat, kierownik postawił mi ultimatum albo praca socjalna albo do widzenia,więc już sama nie wiem co mam zrobić :cry:
MartaW pisze:Czy to oznacza, że musisz podjąć studia na kierunku praca socjalna? Ja podziękuję, skończyłam już dwa kierunki.
ja pracuje w rodzinnych i fa tzn. na to stanowisko zostałam zatrudniona w 2008 r, mała gmina więc wszystko na mojej głowie
potem w 2016 przyszła koleżanka na 500 plus aktulanie przebywa na l4 bo jest w stanie błogosławionym, ale czy ma gdzie wracać, jak to będzie nie mam pojęcia
ale z perspektywy czasu dobrze było mieć kogoś drugiego, iść spokojnie na urlop i nie zastanawiać się kto przyjmie wnioski ( przyjąć to nie problem, ale zrobić to dobrze to już tak ), albo czy nie będą dzwonić z UW, żeby poprawić sprawozdania, albo choć zrobić listy wypłat
pracy socjalnej nie mam skończonej, ale nie dałabym się na studia, może stara nie jestem :D ale odbieram to inaczej, jeśli podziękują prędzej czy później, to nie ma co na siłę trzymać się tej budżetówki, aż tak fajnie to nie jest
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 30 cze 2021, 9:41

nowa11 pisze:
30 cze 2021, 7:54
Czy ktoś może wie, jak to wygląda ze studiami uprawniającymi do pracy socjalnej? Ponoć od pażdziernika mają wrócić studia podyplomowe, ale czy można je zrobić po każdym kierunku mgr, np po zarządzaniu? Czy trzeba mieć dyplom z konkretnego kierunku, np. pedagogika? Wie ktoś coś?
DZIOKA
Praktykant
Od: 17 kwie 2018, 13:15
Zajmuję się: św

Napisano: 30 cze 2021, 12:09

DZIOKA pisze:
30 cze 2021, 9:41
nowa11 pisze:
30 cze 2021, 7:54
Czy ktoś może wie, jak to wygląda ze studiami uprawniającymi do pracy socjalnej? Ponoć od pażdziernika mają wrócić studia podyplomowe, ale czy można je zrobić po każdym kierunku mgr, np po zarządzaniu? Czy trzeba mieć dyplom z konkretnego kierunku, np. pedagogika? Wie ktoś coś?
Z tego co mi powiedziano np. pedagogikę powinno się ukończyć do końca 2013 r. np. o specjalizacji opiekuńczo- wychowawczej i jakbyś teraz zrobiła podyplomówkę z metodyki i metodologii pracy socjalnej to mogłabyś pracować jako pracownik socjalny, ale fajnie jakby ktoś jeszcze się wypowiedział w temacie :) Po innym kierunku podyplomówka nic nie daje
nowa11
Starszy referent

Strona 31 z 33    [ Posty: 323 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x