500+ do ZUS? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 32 z 33    [ Posty: 323 ]

Napisano: 30 cze 2021, 12:26

Trzeba zrobić studia II stopnia magisterskie 2-letnie z pracy socjalnej. No i na pierwszym roku zaliczyć różnice programową jak się studiowało inny kierunek wcześniej. Wiem, bo właśnie jestem w trakcie tych studiów i mam własne doświadczenie na ten temat.
Monika87
Stażysta
Od: 11 cze 2018, 9:34
Zajmuję się: ŚR/DO/DG/CP/BE

Napisano: 01 lip 2021, 8:43

Monika, na jakiej uczelni studiujesz? :) wysłałam Ci wiadomość :)
nowa11
Starszy referent
Od: 10 mar 2017, 13:11
Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE

Napisano: 01 lip 2021, 13:22

a ja postanowiłam się całkowicie przebranżowić i raz na zawsze zostawić ten burdel
- odwagę już mam
- na studia się zapisałam
- teraz tylko wytrwałość
i mam nadzieję że pójdę na swoje najpóźniej w czerwcu 2022
trzymajcie kciuki
e-egoistka
Praktykant
Od: 22 mar 2019, 10:50
Zajmuję się: ŚW/ŚR

Napisano: 01 lip 2021, 14:54

e-goistka pochwal się na co się zdecydowałaś.
Moje kciuki masz :)
monika32
Stażysta
Od: 21 mar 2017, 16:15
Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA

Napisano: 02 lip 2021, 9:44

I gratuluję! Myślę podobnie. Praca w samorządzie nie jest już stabilna, wynagrodzenie jest bardzo marne. Jeśli pomyśleć, że od stycznia sprzątaczka (też potrzebne stanowisko w urzędzie) będzie zarabiać 3000,00 zł zasadniczej i 20 proc. wysługi lat, to oznacza, że jej wynagrodzenie wyniesie 3600,00 zł brutto. To jest prosta matematyka - chyba każdy z nas zarabia mniej więcej tyle z niewielkim plusem lub minusem. Mam już dwa fakultety (prawie trzy) i jedyne o czym aktualnie myślę, to ukończenie kursów na księgowego, albo szkolenia z zakresu kadr i płac. Będę szukać pracy w dużych firmach (małym nie ufam), takich, co zaproponują dobre wynagrodzenie, socjal i dodatkowe benefity. Pracę w w dziale finansowym na pewno znajdę w tych samych godzinach, co w urzędzie. Problem się pojawi, jak ZUS nie wydoli i będą chcieli wrzucić do samorządów ponownie te zadania. Wykwalifikowanej kadry do obsługi już niestety nie będzie.

e-egoistka pisze:
01 lip 2021, 13:22
a ja postanowiłam się całkowicie przebranżowić i raz na zawsze zostawić ten burdel
- odwagę już mam
- teraz tylko wytrwałość
trzymajcie kciuki
Kto pyta, nie błądzi.
MartaW
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2016, 12:09
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 02 lip 2021, 12:11

e-egoistka pisze:
01 lip 2021, 13:22
- odwagę już mam
- teraz tylko wytrwałość
trzymajcie kciuki
też jeste ciekawa tego kierunku studiów.

też planuje jakies studia zrobic podyplomowe
muusia
Starszy referent
Od: 14 wrz 2017, 9:44
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe

Napisano: 02 lip 2021, 13:27

No kurczę właśnie nie wiem, co teraz robić. W mojej okolicy nawet nie ma magisterki z pracy socjalnej. Jest tylko licencjat i najbliżej tzn ok 80 km ode mnie. Znowu 3 lata by były nie moje. Jestem coraz starsza a nie młodsza. Za głupia już na to wszystko jestem. A najgorsze z tego wszystkiego, że ta praca socjalna za bardzo do mnie nie przemawia, więc robić coś na siłę? Ogólnie mam do pracy z 10 km i zrobiłam się wygodna pod tym względem. Weekendy wolne. Czuję się jak stary rupieć. Kończyłam branżę hotelarską i tam w covid działy się tragedie, to cieszyłam się, że jestem w stabilnej pracy. A teraz to nam się grunt pali pod nogami.
Evella
Praktykant
Od: 01 sie 2018, 18:54
Zajmuję się: Inspektor ds. świadczenia wychowawczego

Napisano: 02 lip 2021, 15:41

Evella pisze:
02 lip 2021, 13:27
No kurczę właśnie nie wiem, co teraz robić. W mojej okolicy nawet nie ma magisterki z pracy socjalnej. Jest tylko licencjat i najbliżej tzn ok 80 km ode mnie. Znowu 3 lata by były nie moje. Jestem coraz starsza a nie młodsza. Za głupia już na to wszystko jestem. A najgorsze z tego wszystkiego, że ta praca socjalna za bardzo do mnie nie przemawia, więc robić coś na siłę? Ogólnie mam do pracy z 10 km i zrobiłam się wygodna pod tym względem. Weekendy wolne. Czuję się jak stary rupieć. Kończyłam branżę hotelarską i tam w covid działy się tragedie, to cieszyłam się, że jestem w stabilnej pracy. A teraz to nam się grunt pali pod nogami.
Ja na najbliższą uczelnie, gdzie można studiować pracę socjalną mam 150 km, więc wiem co czujesz, bo ja jestem skołowana, nie wiem co mam robić. Szczerze bardziej bym wolała iść w kierunku kadr i płac, ale nie wiem czy to dobry pomysł...
nowa11
Starszy referent
Od: 10 mar 2017, 13:11
Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE

Napisano: 02 lip 2021, 17:44

Ludzie, ale wy tu nie piszecie na temat. Stwórzcie sobie nowy temat związany z przekwalifikowaniem, co kogo obchodzi zmiana waszego kierunku studiów.
ludwik
Praktykant
Od: 19 paź 2017, 17:05
Zajmuję się: sw

Napisano: 02 lip 2021, 17:51

ludwik pisze:
02 lip 2021, 17:44
Ludzie, ale wy tu nie piszecie na temat. Stwórzcie sobie nowy temat związany z przekwalifikowaniem, co kogo obchodzi zmiana waszego kierunku studiów.
Co Ci przeszkadzają ich posty. Większość postów w tym temacie jest takich. Ja wiem, tu nie jest czat ale koleżanki mogą stracić pracę ,trochę wyrozumiałości.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Strona 32 z 33    [ Posty: 323 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x