500+ do ZUS?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/DO/DG/CP/BE
- Kontakt:
Re: 500+ do ZUS?
Trzeba zrobić studia II stopnia magisterskie 2-letnie z pracy socjalnej. No i na pierwszym roku zaliczyć różnice programową jak się studiowało inny kierunek wcześniej. Wiem, bo właśnie jestem w trakcie tych studiów i mam własne doświadczenie na ten temat.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE
- Kontakt:
Monika, na jakiej uczelni studiujesz?
wysłałam Ci wiadomość 

-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW/ŚR
- Kontakt:
a ja postanowiłam się całkowicie przebranżowić i raz na zawsze zostawić ten burdel
- odwagę już mam
- na studia się zapisałam
- teraz tylko wytrwałość
i mam nadzieję że pójdę na swoje najpóźniej w czerwcu 2022
trzymajcie kciuki
- odwagę już mam
- teraz tylko wytrwałość
trzymajcie kciuki
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA
- Kontakt:
e-goistka pochwal się na co się zdecydowałaś.
Moje kciuki masz
Moje kciuki masz

- MartaW
- Referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
I gratuluję! Myślę podobnie. Praca w samorządzie nie jest już stabilna, wynagrodzenie jest bardzo marne. Jeśli pomyśleć, że od stycznia sprzątaczka (też potrzebne stanowisko w urzędzie) będzie zarabiać 3000,00 zł zasadniczej i 20 proc. wysługi lat, to oznacza, że jej wynagrodzenie wyniesie 3600,00 zł brutto. To jest prosta matematyka - chyba każdy z nas zarabia mniej więcej tyle z niewielkim plusem lub minusem. Mam już dwa fakultety (prawie trzy) i jedyne o czym aktualnie myślę, to ukończenie kursów na księgowego, albo szkolenia z zakresu kadr i płac. Będę szukać pracy w dużych firmach (małym nie ufam), takich, co zaproponują dobre wynagrodzenie, socjal i dodatkowe benefity. Pracę w w dziale finansowym na pewno znajdę w tych samych godzinach, co w urzędzie. Problem się pojawi, jak ZUS nie wydoli i będą chcieli wrzucić do samorządów ponownie te zadania. Wykwalifikowanej kadry do obsługi już niestety nie będzie.
e-egoistka pisze: 01 lip 2021, 13:22 a ja postanowiłam się całkowicie przebranżowić i raz na zawsze zostawić ten burdel
- odwagę już mam
- teraz tylko wytrwałość
trzymajcie kciuki
Kto pyta, nie błądzi.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
też jeste ciekawa tego kierunku studiów.e-egoistka pisze: 01 lip 2021, 13:22 a ja postanowiłam się całkowicie przebranżowić i raz na zawsze zostawić ten burdel
- odwagę już mam
- teraz tylko wytrwałość
trzymajcie kciuki
też planuje jakies studia zrobic podyplomowe
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Inspektor ds. świadczenia wychowawczego
- Kontakt:
No kurczę właśnie nie wiem, co teraz robić. W mojej okolicy nawet nie ma magisterki z pracy socjalnej. Jest tylko licencjat i najbliżej tzn ok 80 km ode mnie. Znowu 3 lata by były nie moje. Jestem coraz starsza a nie młodsza. Za głupia już na to wszystko jestem. A najgorsze z tego wszystkiego, że ta praca socjalna za bardzo do mnie nie przemawia, więc robić coś na siłę? Ogólnie mam do pracy z 10 km i zrobiłam się wygodna pod tym względem. Weekendy wolne. Czuję się jak stary rupieć. Kończyłam branżę hotelarską i tam w covid działy się tragedie, to cieszyłam się, że jestem w stabilnej pracy. A teraz to nam się grunt pali pod nogami.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE
- Kontakt:
Ja na najbliższą uczelnie, gdzie można studiować pracę socjalną mam 150 km, więc wiem co czujesz, bo ja jestem skołowana, nie wiem co mam robić. Szczerze bardziej bym wolała iść w kierunku kadr i płac, ale nie wiem czy to dobry pomysł...Evella pisze: 02 lip 2021, 13:27 No kurczę właśnie nie wiem, co teraz robić. W mojej okolicy nawet nie ma magisterki z pracy socjalnej. Jest tylko licencjat i najbliżej tzn ok 80 km ode mnie. Znowu 3 lata by były nie moje. Jestem coraz starsza a nie młodsza. Za głupia już na to wszystko jestem. A najgorsze z tego wszystkiego, że ta praca socjalna za bardzo do mnie nie przemawia, więc robić coś na siłę? Ogólnie mam do pracy z 10 km i zrobiłam się wygodna pod tym względem. Weekendy wolne. Czuję się jak stary rupieć. Kończyłam branżę hotelarską i tam w covid działy się tragedie, to cieszyłam się, że jestem w stabilnej pracy. A teraz to nam się grunt pali pod nogami.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: sw
- Kontakt:
Ludzie, ale wy tu nie piszecie na temat. Stwórzcie sobie nowy temat związany z przekwalifikowaniem, co kogo obchodzi zmiana waszego kierunku studiów.
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Co Ci przeszkadzają ich posty. Większość postów w tym temacie jest takich. Ja wiem, tu nie jest czat ale koleżanki mogą stracić pracę ,trochę wyrozumiałości.ludwik pisze: 02 lip 2021, 17:44 Ludzie, ale wy tu nie piszecie na temat. Stwórzcie sobie nowy temat związany z przekwalifikowaniem, co kogo obchodzi zmiana waszego kierunku studiów.
Oprócz 500+ do ZUS? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
postanowienie sądu o zabraniu dzieci
Wzór pisma o wywiad - dwa wnioski na to samo dziecko.
czy należy się świadczenie wychowawcze
dosyłanie dokumentów do UW
Świadczenie wychowawcze wypłacone przez błąd pracownika
Zmiana wyroku
COVID a nowy okres zasiłkowy
500+ ma przejść do ZUS w 2023 roku
Karta pobytu traci ważność w okresie zasiłkowym
wniosek na dziecko urodzone 1 czerwca
nienależnie pobrane świadczenie - potrącenie
nienależnie pobrane
Przekazanie z innego organu decyzji przedłużenie na covid
jaką datę złożenia wniosku mam brać pod uwagę do wszczęcia postępowania