500+ Na 2018, czy już się martwić? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 02 mar 2017, 17:41

Majamaja pisze:
rysia pisze:Och zaczyna się... Kombinatorstwo :P Popieram gopssik :D zawsze możesz się zwolnić to na pewno dostaniesz 500 i na pierwsze dziecko :lol:
Tak oczywiście zwolnić to chyba powinna się Pani za takie zajebiste porady, co skończyło się picie kawki? Poczekajcie do października jak się towarzystwo zleci po kasę a tam wielu przypadkach zonk i kombinowanie a nawet zwroty po kilka tysi.hehe
Chciałam być miła i ogarnąć to za wczasu ale spoko mogę sobie polatać później za papierami i zwracać zwrot :lol: .
:lol: poprawiłaś mi humor na cały dzień. Ciekawe jakby Pani to nazwała? Mi kojarzy się to jednoznacznie. No nic lecę dopić kawę, bo całkiem mi wystygnie, ech taki los urzędnika :lol: :lol:
rysia

Napisano: 03 mar 2017, 9:13

u nas w kwietniu Pani przekroczyło dochód (801,25zł), postanowiła, że zwróci zwrot na dziecko do skarbówki. Zwróciła całość, bo chciała mieć pewność, że jej nie przekroczy. Czekaliśmy miesiąc, cały czas była ta sama kwota. Po kilku próbach dodzwoniliśmy się do Skarbówki i okazało się, że taka korekta nic NIE ZMIENIA! Pani oddała kasę, a 500+ nie dostała.
Natalia.św

Napisano: 03 mar 2017, 9:40

Każda korekta coś zmienia, w przypadku tej Pani zwrot najprawdopodobniej zaliczono na kwotę ulgi, którą odliczyła ze składki społecznej i zdrowotnej, natomiast podatek należny nadal wynosi 0
@@@

Napisano: 03 mar 2017, 9:45

nie mam pojęcia, pan ze skarbówki powiedział, że to nic nie zmieniło. wystąpiłam o podanie danych potrzebnych do wyliczenia dochodu i przysłał te same, które były w empatii. Koleżanka miała 3 takie same sytuacje...
Natalia.św

Napisano: 03 mar 2017, 9:53

A wiadomo w jakiej wysokości Pani otrzymała zwrot podatku, a ile wpłaciła do skarbówki?
@@@

Napisano: 03 mar 2017, 10:44

kurczę, kawę to my już w sierpniu przestaniemy pić nie w październiku...
bo przecież kawę to tylko w domu można pić albo u znajomych na plotkach... a potem roją się w głowach takie poglądy jak to my tylko kawę pijemy i nic nie robimy.
ochy, achy, echy i brak słów. :ugeek: :ugeek: :ugeek:
Gość

Napisano: 03 mar 2017, 10:45

@@@ pisze:A wiadomo w jakiej wysokości Pani otrzymała zwrot podatku, a ile wpłaciła do skarbówki?
to co dostała to wszystko oddała
Natalia.św

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x