500 + WEJDZIE DO DOCHODU W POMOCY SPOŁ - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 07 gru 2016, 12:34

U Nas 500+ od samego początku wliczane jest; nie do dochodów, ale do zasobów i w trakcie wywiadu rozliczane na co zostało przeznaczone. Korzystających z pomocy 30% mniej. Pozdrawiam.
Ika 2

Napisano: 19 gru 2016, 19:57

Oby jak najszybciej weszło bo sama idea "dochodów nieliczonych do dochodów" jest wg mnie ponurą groteską. Wyobraźcie sobie tradycyjną pomoc gdzie pieniądze trafiają z rąk do rąk - ubogi prosi Was o wsparcie a w ręku trzyma 1500 zł, których - czary mary - macie nie widzieć, bo to są dochody które nie są dochodami! Brzmi przekonująco?
Xman

Napisano: 19 gru 2016, 20:48

Xman pisze:Oby jak najszybciej weszło bo sama idea "dochodów nieliczonych do dochodów" jest wg mnie ponurą groteską. Wyobraźcie sobie tradycyjną pomoc gdzie pieniądze trafiają z rąk do rąk - ubogi prosi Was o wsparcie a w ręku trzyma 1500 zł, których - czary mary - macie nie widzieć, bo to są dochody które nie są dochodami! Brzmi przekonująco?
brak słów, jak na patrze na to, nie mogę osobie ubogiej przyznać pomocy bo ma nie wiele więcej niż kryterium dochodowe, a inni mają więcej i więcej, i mogą brać bo nie liczymy
Gość

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x