nota za MONAR - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 05 gru 2016, 12:07

Kochani otrzymałam notę wystawioną przez Miasto Poznań - zwrot wydatków za świadczenia finansowane przez Miasto Poznań, a udzielone osobom bezdomnym , których ostatnim miejscem zameldowania na pobyt stały była inna gmina niż Poznań. Podobno takie mają zalecenia pokontrolne NIK. Nadmieniam, iż klient przebywał w tamtejszym Monar w 2013r.- 4 dni.
I co byście zrobili?

Art. 48a ust. 10 mówi: Poniesione wydatki na świadczenia w postaci schronienia w ogrzewalni lub noclegowni udzielone na podstawie art. 101 ust. 3 nie podlegają zwrotowi przez gminę właściwą ze względu na miejsce zamieszkania albo miejsce ostatniego miejsca zameldowania na pobyt stały.

Zwrócić im, czy nie?
izap

Napisano: 05 gru 2016, 13:04

Kochani... Pomóżcie. Proszę.
izap

Napisano: 05 gru 2016, 13:11

koszty ponosi gmina ostatniego miejsca zameldowania bezdomnego,jeżeli była to Twoja gmina to płacisz Ty
Iga2

Napisano: 05 gru 2016, 14:15

Ale jak mam to administracyjnie ogarnąć? Przecież muszę wydać decyzję. Ale jak, gdy nie mam wywiadu itp.?
izap

Napisano: 05 gru 2016, 14:57

Po trzech latach nota to niech się oni martwią ty płacąc musisz mieć dokumenty wywiad itd.
Iga2

Napisano: 06 gru 2016, 9:45

Izap - Ty nie wydajesz żadnej decyzji, do noty księgowej powinnny być dołączona przynajmniej decyzja . Jeżeli masz wątpliwości to możesz również poprosić o przesłanie wywiadu środowiskowego.
Herbi

Napisano: 06 gru 2016, 16:32

wredna wypowiedz się na ten temat Mądra z Ciebie kobieta jak to ogarnąć do nas też przysłali notę za 2013 rok szok! bez dokumentacji
adonis

Napisano: 29 gru 2016, 14:03

Pomocy!!!!!!!!!! Poznań w dalszym ciągu przesyła mi jakieś dziwne dokumenty - teraz przysłali mi wezwanie do uzgodnienia sald - każą zapłacić. Ale ja nie mam żadnej dokumentacji. Płacić za to, że klient spał w MONAR dwie noce trzy lata temu?!!!!!!!!!!!!
izap

Napisano: 29 gru 2016, 15:50

Sory :(:(ale jestem głupia w tym temacie. :cry: :cry: Jak coś znajdę to się odezwę.
Wredniocha
Referent
Od: 17 gru 2016, 14:13
Zajmuję się: Innymi

Napisano: 29 gru 2016, 15:59

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... hw&cad=rja

Tu masz to pokontrolne z Poznania , może coś rozjaśni.
Wredniocha
Referent
Od: 17 gru 2016, 14:13
Zajmuję się: Innymi

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem