500+ własna działalność, utrata dochodu - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 13 cze 2016, 11:53

1
dzibar pisze:nie łamię kodeksu forum
A może jednak tak? Choćby:
§ III
pkt 8
oraz
§ III
pkt 9

2
dzibar pisze:Czy tutaj są równi i równiejsi?
Nie, bo bogusia06 także została upomniana:
heiland pisze:bogusia06 pomyliłaś działy.

3
dzibar zwróciłem Wam uwagę bo było oficjalne zgłoszenie Twojego postu poprzez opcję "Zgłoś ten post".

4
dzibar pisze:Jestem pracownikieem socjalnym, specjalistą pracy socjalnej
Miło mi, jestem Aspirantem Pracy Socjalnej i przyszłym pełno wykształconym Pracownikiem Socjalnym.

Dalsza dyskusja jest zbędna więc wszystkich udzielających proszę od teraz o wypowiadanie się na temat tego tematu ;)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 13 cze 2016, 12:53

''kosiniakowe'' tzw.zasiłek rodzicielski taka mądra dzibar i tego jeszcze nie wie.
Iza1

Napisano: 13 cze 2016, 13:09

A dokładniej "świadczenie rodzicielskie" ;)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 13 cze 2016, 14:06

"Taka mądra dzibar" nazywa rzeczy po imieniu!
Jeżeli to jest " śwadczenie rodzicielskie" - "zasiłek rodzicielski" to powinno być tak nazwane, a nie "kosiniakowe" - w profesjonalnej odpowiedzi, a dodatkowo dodawanie mi jakichś urojonych i pozbawionych uzasadnienia manipulacji przez bogusia 06, że ja politykuję czy urągam godności osób, które zwracają się do pomocy społecznej po pomoc jest manipulacją bogusia 06.
Moja empatia i postawa autoteliczna są bezwarunkowe i rzeczą nieuzasadnioną jest tutaj bezkarne psucie mojej opinii wlaśnie przez bogusia 06.
Myślę, że wyjaśniłam pani bogusi06 w czym rzecz, a i ona uzyskała wyczerpujące informacje.
Będzie to nauczka dla tych wszystkich pracowników socjalnych, którzy bezkarnie przez wiele lat jeździli sobie po mnie jak po łysym koniu. Mam prawo zadawać pytania jak każdy inny.
Nazywajmy więc rzeczy po imieniu, a nie przypisujmy politykom, ktorzy działali na szkodę pomocy społecznej udziału czy ich promocji bo to nadużywanie prawa i sztuczne promowanie ich wiserunku.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 13 cze 2016, 16:52

Kosiniakowe to taki 1000 przez rok dla niepracujących matek, taki macierzyński, kosiniak wymyślił, chociaż to niepojęte to po tez coś rzucili dla ludu
marta20

Napisano: 13 cze 2016, 18:36

pani d już od 2009 roku nie wykonuje zawodu pr. socjalnego. został zwolniona za cytat z roku 2009:
\"2009-06-29 10:40
zwolnienie z pracy
wysłane przez ~dzibar dnia 2009-06-29 10:40:45
~dzibar
Dzisiaj dostałam wypowiedzenie umowy o pracę ze skutkiem na 30 września 2009r.
Mam 7 dni na odwołanie do Sądu Pracy no i oczywiście z niego skorzystam. Postaram sie na bieżąco Was informować jak się sprawy mają, abyście bedąc w mojej sytuacji nie musieli już bić głowa w mur.\"
i dalej:
\"2009-06-29 11:00
Re: zwolnienie z pracy
wysłane przez ~dzibar dnia 2009-06-29 11:00:59
~dzibar
powodem jest naruszenie podstawowych obowiązków pracowniczych polegające na nieterminowym wykonywaniu zadań, niewypełnienie poleceń służbowych, wynoszenie poza teren OPS dokumentacji powodujące niemożliwosc zakończenia postępowań przez innych pracowników, wadliwym prowadzeniu postępowań w związku z nieznajomością przepisów prawa, nieprzestrzeganie zakładowego regulaminu pracy, utrata zaufania niezbednego do realizacji zadań na zajmowanym przez pracownika stanowisku.
No to w końcu się dowiedziałam, że jestem najgorszym pracownikiem w OPS. No bo tego to chyba nikt nie przebije.
Jak to dobrze, że robiłam specjalizacje w zakresie pracy z osobami zaburzonymi psychicznie teraz bedę mogła sama sobie udzielic wsparcia.\"
i jak sama napisała ukończyła:
Uczyłam się na wlasny koszt - tylko Policealną Szkole Pracowników Socjalnych w Konsancinie OPS mi opłacil - zgodnie z ustawą - resztę oplacałam sama na raty, brałam pożyczki.
i to jest całe wykształcenie pani d.

od 2009 rok pomoc społeczną pani.d zna z opowiadań i prasy, ale wg samej siebie jest najlepiej wykształconym i najbardziej empatycznym pracownikiem w polszcze
i tyle w temacie pani d.
o pani d.

Napisano: 13 cze 2016, 21:15

Przepraszam,że mój wpis wzbudził aż takie poruszenie. Faktycznie, nie zwróciłam uwagi że zamieszczam post w niewłaściwym dziale, za co przepraszam.
Dzibar wybacz ale nie naskoczyłam na Ciebie aż w taki sposób, jak Ty to wykoloryzowałaś. Jeśli masz problem z nazewnictwem to może napisz jakieś zażalenie, że niewłaściwym jest używanie nazwy "kosiniakowe" chociaż używa go bardzo dużo ludzi, łącznie z pracownikami Urzędów Pracy czy pracownicy pomocy społecznej. Nie ja wymyśliłam taką nazwę świadczenia, więc nie wiem skąd tyle jadu?
Abc a możesz mi wyjaśnić na jakiej podstawie zostaną zaliczone do dochodu nasze stypendia, skoro nie są one traktowane jako dochód, nie są opodatkowane, czy jest jakiś przepis że przy tego typu świadczeniach jak 500+ wyjątkowo liczy się stypendium jako dochód? :)
I jeszcze jedno: czy możesz mi wskazać ewentualnie gdzie mogę szukać wyjaśnienia dlaczego akurat drugi miesiąc z działalności będzie brany pod uwagę a nie np. trzy pierwsze? Bo gdzieś czytałam właśnie, że liczą się 3 pierwsze miesiące.
bogusia06

Napisano: 14 cze 2016, 7:43

o pani d - piękna odpowiedź. Ta co ma najwięcej zawsze do gadania lejąc wodę ma najmniej z OPSami do czynienia.
To dopiero zależnosć do której ciężko może się Pani d odnieść.

Mam grupową prośbę! Pani d skończ Pani kompromitacje i skończ Pani pisanie!
Gość

Napisano: 14 cze 2016, 8:23

Liczy się zawsze dochód z miesiąca następującego po miesiącu w którym rozpoczęto pracę/ działalność gospodarczą itp.A co do stypendiów - to liczy się te o charakterze socjalnym - natomiast nie uwzględnia się naukowych, rektorskich itp.Zobacz sobie katalog dochodów nieopodatkowanych , które są wyszczególnione w załączniku nr 2 , na samym końcu jest wyjaśnienie.Ten załącznik - to załącznik do 500+.
abc

Napisano: 14 cze 2016, 9:20

W kwestii odpowiedzi to była ona adekwatna do działu ( w każdym województwie rozwiązania są inne ) bowiem jak ci to administrator wytknął pomyliłaś działy, a ja nie jestem omnibusem i wskazałam informację skąd można uzyskać informację, problem w tym - że nie dośc iż nie potrafisz wykazać pokory i butnie drążysz temat nie tam gdzie trzeba to jeszcze bezczelnie mnie zaczepiasz i piętnujesz ( kto tu sieje jad? - zastanów się nad swoim postępowaniem -
Pracownicy socjalni nie mają nic wspólnego z 500+, a więc po raz drugi wykorzystuje się moją dobrą opinię aby mnie napiętnować i wykorzystać moją sytuację.
Jest to zwykłe nękanie i piętnowanie bez uzasadnienia, a odpowiedź świadczy tylko o tym, że z premedyacją wykorzystano ( nie po raz pierwszy brak posu "zwolniona z pracy" aby mnie nękać) - to, że nie jestem czynnym pracownikiem socjalnym nie dowodzi tego, że moje kompetencje są niższe niż innych w zakresie określonym dla kompetencji tego zawodu tj. pracownika socjalnego
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Strona 2 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x