500 zł - cyrk dla nas. pora zmienić pracę - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 33 ]

Napisano: 29 paź 2015, 9:00

Iks .. nie stresuj się .. "Dodatki nie dla wszystkich dzieci:

Autorzy projektu zakładają, że nie wszyscy wystąpią o świadczenie, części uniemożliwi to zbieg z innymi świadczeniami, wreszcie niektórzy spóźnią się ze złożeniem wniosku."
cytat z poniższego artykułu :D
https://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/9 ... ybory.html
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 29 paź 2015, 9:10

No tak - zbieg z rodzinnym. Ale jak zrezygnują z rodzinnego to nie będzie zbiegu. Ewentualnie z rodzicielskim 1000zł, ale tych wniosków nawet nie brałem pod uwagę, bo zaczną wpływać po 1 stycznia. Ja się nie stresuję, po prostu nie cierpię takiego legislacyjnego analfabetyzmu. No i to spóźnienie ze złożeniem wniosku to jakaś bzdura - ja ten projekt czytałem i okresy zasiłkowe i ustalanie prawa do świadczeń, terminy na wydanie decyzji itd. są wprost przeniesione z ustawy o świadczeniach rodzinnych. Jak ktoś nie złoży w marcu, to złoży w kwietniu,maju, lipcu - bez problemu. A od 1 listopada nowy okres zasiłkowy po staremu.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 29 paź 2015, 9:18

mnie rozsypał ten tekst: wreszcie niektórzy spóźnią się ze złożeniem wniosku
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 29 paź 2015, 9:35

oj, przecinek się zgubił :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 29 paź 2015, 9:36

gdzie można ten projekt zobaczyć?
świadczenia rodzinne

Napisano: 29 paź 2015, 9:37

Dlatego takie artykuły to jest mocno wątpliwe źródło informacji, ja to co piszę opieram na projekcie, komentarzach polityków - z jednym nawet rozmawiałem osobiście - burdel i tyle.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 29 paź 2015, 9:55

Ale sądzicie, że ten nowy budżet się "przyjmie"? Z dodatkowymi 20 miliardami złotych do wydania, które mają być, bo będą nowe ustawy uszczelniające system podatkowy, ale jeszcze ich nie ma? Teraz nam na świadczenia rodzinne wydzielają co do złotówki, a jakie to kwoty w porównaniu do tych 500 zł na dziecko... I akurat zdążą wszytko uchwalić - i te podatki, i te świadczenia nowe, taaaak... I nowy program komputerowy - albo aktualizacja starego (no ręcznie to na pewno nie da się tego "obskoczyć"). Już nie mówiąc o tych brakach kadrowych...
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 29 paź 2015, 10:01

Nie wejdzie tak wcześnie jak mówią. Wprowadzą pod koniec roku, lub od kolejnego roku bo to byłoby samobójstwo finansowe przy aktualnym stanie finansów. Z pustego w próżne Salomon nie naleje. Nie będzie to też raczej 500 bo w Wielkiej Brytanii jest mniej. Niech byłoby 200-300 i dla wszystkich. Wtedy byłoby realnie i wykonalnie. Czemu w tym kraju rodziny z jednym dzieckiem są piętnowane, że egoiści, a rodziny z wieloma dziećmi nie mają za co żyć?
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 29 paź 2015, 10:02

Co do pracy to się nie boję-niech będzie jak najwięcej.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 29 paź 2015, 10:05

Nikt nie mówi, żeby nie dawać ludziom więcej pieniędzy, chodzi o to, żeby to było realne i miało ręce i nogi.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Strona 2 z 4    [ Posty: 33 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x