520 i opiekunka - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 27 lip 2016, 9:05

syn pobiera na matke 520zł z tytułu opieki nad matką, czy można rodzinie przyznać usługi opiekuncze z ośrodka.
ff22

Napisano: 27 lip 2016, 9:06

W przypadkach wypadkach nie przyznajemy.
t.franek

Napisano: 27 lip 2016, 9:07

W takich przypadkach nie przyznajemy.
t.franek

Napisano: 27 lip 2016, 9:50

Jeszcze czego syn pobiera kasę a ops ma jeszcze dać opiekunkę ja bym nie przyznała.
Iza1

Napisano: 28 lip 2016, 9:30

różne są sytuacje, ja np pobieram świadczenie pielęgnacyjne i opiekuję się głęboko niepełnosprawnym dorosłym synem. Przez całe wakacje nie mam szans na wyjście sama z domu, nawet ze sobą do lekarza, swoje badania i wizyty przełożyłam na po wakacjach. Syn funkcjonuje tak, że z nim nawet bochenka chleba nie jestem w stanie kupić. Czy w takiej sytuacji powinniśmy poumierać z głodu, bo przecież pobieram świadczenie i pomoc mi się już nie należy?

A może ten opiekun opiekuje się osoba w podobnym stanie jak mój syn, czyli z ograniczonym kontaktem, nadpobudliwą?
Gość

Napisano: 29 lip 2016, 14:26

A szanowne koleżeństwo słyszało o usługach w wsparcia dla rodziny art 50 ust 2: może sam nie może wykąpać czy zrobić codziennej higieny w łóżku...i taka sytuacja jak wyżej. Nie wstyd wam!! NIE DAJEMY, NIE PRZYZNAJEMY... nie życzę wam znalezienia się :oops: w takiej sytuacji.
Wredna1

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x