A MOŻE POMOST STD FIRMY SYGNITY? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 08 paź 2018, 16:35

Mamy już ostatni kwartał 2018 roku, zatem może warto pomyśleć o oprogramowaniu dla pomocy społecznej na przyszły rok?

Za oprogramowanie dla obszaru pomocy społecznej Ośrodek nie ponosi dodatkowych opłat, zatem odpada tutaj porównywanie cen, można się skupić całkowicie na oferowanych możliwościach, prostocie obsługi, bezawaryjności oraz gotowości Dostawcy do realizacji nowych postulatów i propozycji.

Zatem czemu nie POMOST Std firmy Sygnity?

Dlaczego warto?

POMOST Std umożliwia wykorzystanie tego samego wywiadu środowiskowego do uwzględnienia różnych dochodów podczas przyznania:

• różnych rodzajów świadczeń, wymagających innego zestawu uwzględnianych dochodów;
• zasiłków stałych lub okresowych na kilka okresów, kiedy każdy z okresów uwzględnia różne dochody.

Jest to możliwe zarówno w POMOST Std, jak i w WYWIAD Plus, który dodatkowo jako jedyny moduł systemu dziedzinowego daje możliwość przeprowadzenia pracy socjalnej w formie elektronicznej. Sam WYWIAD Plus jest powszechnie uważany za najładniejsze i najwygodniejsze nasze oprogramowanie.

W POMOST Std poważnie podeszliśmy do wsparcia naszych Użytkowników w spełnieniu wymogów RODO.
Warto tu wymienić:
• anonimizację danych osobowych beneficjentów pomocy, dostępną zarówno podczas tworzenia kopii bazy danych dla Serwisu, jak i w odniesieniu do indywidualnych beneficjentów lub użytkowników / pracowników, których dane nie powinny być dłużej przetwarzane;
• automatyczne zaczernienie danych osobowych, podczas tworzenia załączników do zgłoszeń serwisowych;
• wprowadzenie identyfikatora osoby dla Serwisu, pozwalającego uniknąć zawierania danych osobowych w treści zgłoszeń serwisowych;
• dodatkową konfigurację wydruku potwierdzenia odbioru wypłaty, polecanego aby osoby odbierające pieniądze w kasie nie widziały innych osób umieszczonych na liście wypłat;

POMOST Std oferuje także unikalne rozwiązanie, w postaci dodatkowego programu PomostOS, który jest udostępniany nieodpłatnie i który Ośrodek może wysłać realizatorowi świadczeń niepieniężnych (np. szkole dożywiającej dzieci) i w ten sposób zautomatyzować rozliczenie posiłków między Ośrodkiem, a realizatorem.

POMOST Std oferuje w podstawowej wersji, bez ponoszenia dodatkowych opłat m.in: możliwość dowolnego rozszerzenia zakresu informacji o beneficjentach, wg indywidualnych potrzeb Jednostki, czy też logowanie domenowe z wykorzystaniem Active Directory.

A z dodatkowymi licencjami POMOST umożliwia: integrację z Cyfrowym Repozytorium Dokumentów (CRD), wysyłanie SMS / e-mail do beneficjentów - co umożliwia informowanie ich o określonych zdarzeniach za pomocą wiadomości SMS lub poczty elektronicznej, pozwalając na obniżenie kosztów tradycyjnej – „papierowej” korespondencji i usprawnienie pracy;

W POMOST Std nigdy nie zdarzyły się sytuacje, aby przelew poszedł na inne konto, czy nawet SMS/e-mail do innego adresata.

Postulaty i propozycje Użytkowników są realizowane w dużej liczbie i stosunkowo szybko, czemu sprzyja 3-tygodniowy stały okres udostępniania aktualizacji dla chętnych (obowiązkowe wersje raz na kwartał). Wystarczy wejść na stronę https://public.sygnity.pl/zabezpieczenie ... ktualnosci i prześledzić opisy nowości w kolejnych aktualizacjach Pomostu. Warto również zapoznać się z pozytywnymi opiniami Użytkowników na te nowości, dostępnymi na forach Użytkowników.

Sam POMOST Std jest oparty o teczki i dokumenty, zatem coś do czego jest przyzwyczajony pracownik Ośrodka, co sprawia że nawet po przejściu na nowe oprogramowanie, może się on poczuć „jak w domu”. Także i to warto rozważyć.

Pozdrawiam i zapraszam do rozważenia powyższych informacji, a zainteresowanych do kontaktu z nami
Ostatnio zmieniony 08 paź 2018, 22:18 przez heiland, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przyklejam na 30 dni.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 10 paź 2018, 13:56

Używam polecam ;)
asiorek11998877
Praktykant
Od: 22 maja 2014, 8:46
Zajmuję się:

Napisano: 10 paź 2018, 14:59

U mnie w kołchozie jest pół na pół, tj część softu jest od Sygnity część od konkurencji. W pewnym momencie konkurencja zaczęła nie wyrabiać i nanosić poprawki w ostatniej chwili (np. w dniu przekazania sprawozdania) więc uniosłem się słusznym gniewem i zapragnąłem migracji reszty programów do Computerlandu znanego pod pseudonimem Sygnity. Wszystko szło dobrze do czasu gdy wyjaśniono mi, że w zasadzie to oni mi sprzedadzą licencję ale przeniesienie bazy danych muszę sobie zorganizować sam, tzn "per pedes" wklepać wszystko od nowa (sąsiedni ops robił takie przenosiny i ponoć wiele błędów się pojawiło, więc już tego nie robią -, aha i to przeniesienie kosztowało więcej niż sama licencja). Tak więc - owszem krakowiacy (centusue?) sprzedadzą Wam licencję na swój kod ale później radź sobie sam. Panowi/panie z Computerlandu/Sygnity - komu Wy chcecie to sprzedać? Chyba nie powstają nowe OPS-y? (no chyba że powstają) bo ilość gmin jest w zasadzie stała, a nikt zdrowy na umyśle nie wklepie sobie od nowa całej ponad 10 letniej bazy danych?...
PS. Żeby nie było - uważam że wasz soft jest dobry, tylko żeby nie ten feler z plikiem o rozszerzeniu .fdb.
Horus
Praktykant
Od: 04 sty 2018, 16:12
Zajmuję się: PS

Napisano: 10 paź 2018, 15:09

@Horus, przenosimy różne OPSy, które dochodzą do takich wniosków jak Ty opisałeś, również z migracją, jeśli sobie tego życzą. Czasem sobie nie życzą, bo wprost twierdzą, że wskutek cech charakterystycznych programów które używali, mało w ogóle danych wprowadzali, a te które wprowadzali są b. słabej jakości. Niekiedy migracja to potwierdza, występują np. "daty od" późniejsze od "dat do", brak realizacji świadczeń tam gdzie powinny być itd.

Nie wiem o który obszar w Twoim przypadku chodziło, ale jeśli chodzi o obszar pomocy społecznej, to tak jak napisałem OPS nie ponosi opłat za licencje, więc nie sprzedamy Ci licencji bo zwyczajnie jej nie ma dla pomocy społecznej.
Horus pisze:Uważam że wasz soft jest dobry
dzięki :)

PS. Jestem z Tarnowa, nie z Krakowa :)
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 11 paź 2018, 10:02

Opinie Użytkowników z Forum Informatyków Ośrodków Pomocy Społecznej ( https://www.facebook.com/groups/fipspolska/ ) :

"Od siebie Pomost STD mogę polecić w 100%, super ekipa tworzy ten system, przy tworzeniu kolejnych zmian systemu zawsze rozpatrywane są uwagi użytkowników.
Duże usprawnienie to Wywiad+, kolejno dokupujemy sprzęt dla kolejnych pracowników.
Naprawdę warto korzystać z systemu POMOST STD od firmy Sygnity."

"Ja też polecam wszystkim. Bogata funkcjonalność, dobry serwis HD."

"Pracuję w pomocy społecznej od 11 lat, Pomost Std znam od samego początku i teraz nie wyobrażam sobie innego oprogramowania. Bardzo często, w miarę możliwości czasowych, biorę też udział w pilotażach, i to mi się najbardziej podoba. Oprogramowanie testują użytkownicy końcowi którzy mają wiedzę i doświadczenie. Mają realny wpływ na końcowy produkt. Dlatego Pomost jest jaki jest, coraz lepszy i przyjazny"

"Zyczyc mozna calej ekipie tworzacej system Pomost std dalszego zangazowania dla dobra uzytkownikow, a innym zeby uczyli się od tej ekipy:)"

"Ja polecam dlatego, że użytkownik ma duży wpływ na rozwiązania zawarte w programie. Pomost cały czas się rozwija i w większości nie są to zmiany wymuszone przez Ministerstwo, tylko ciągle ulepszanie i dodawanie nowych funkcji. Przez lata weszło mnóstwo usprawnień, często drobnych ale mających wpływ na poprawność danych np. ostatnie przypisanie ulic do rejonów i weryfikacja przy zmianie adresu. Jeśli ktoś prowadzi budżet to wszystko da się "wyciągnąć" szybkimi raportami. Obecnie największą wadą programu jest to, że ciężko o pomysł co by jeszcze poprawić"

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 15 paź 2018, 12:50

Horus, błędy mogły wynikać z bałaganu w pierwotnej bazie, tzn. zakresu i jakości wprowadzonych danych. Tamten ośrodek mógł przede wszystkim najpierw sprawdzić, jakie dane muszą być wprowadzone. Ja tak zrobiłem przed migracją bazy ze starego pomostu do nowego.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x