adres dłuznika podstawa prawna

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
kalina

adres dłuznika podstawa prawna

Post autor: kalina »

pisał ktoś wniosek o udostępnienie danych np do Sądu czy gdzieś o adres dłużnika ?? chodzi mi o podstawę prawną , wystąpiłam z wnioskiem do Komornika o ustalenie adresu a ten mi napisał że adres może mieć sąd bo toczy się sprawa wobec dłużnika albo zespól kuratorski, sam nie wystąpił o adres tylko wskazał gdzie mogę uzyskać
Awatar użytkownika
mała mii
Podinspektor
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...
Kontakt:

Re: adres dłuznika podstawa prawna

Post autor: mała mii »

kalina pisze: sam nie wystąpił o adres tylko wskazał gdzie mogę uzyskać
:lol: :lol: padłam

spróbuj na zwykłym wniosku o udostępnienie danych
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
kalina

taka praca komorników po co mają pisac pisma i ustalać , wskazał i ma w nosie , tak z drugiej strony to ciekawe gdzie on prowadzi postępowanie egzekucyjne....
na wniosku o udostępnienie też :3. Podstawa prawna upoważniająca do pozyskania danych albo wskazanie wiarygodnie uzasadnionej potrzeby posiadania danych w przypadku osób innych niż wymienione w art. 29 ust. 1 ustawy o ochronie danych osobowych
kalina

a może by tak dać art. 27 ust. 1 ustawy ,, opouda,, bo właśnie chce mu wszcząć postępowanie w sprawie zwrotu
kalina

nikt nic nie podpowie ??
ODPOWIEDZ