Adresat/Strona w decyzji- piecza zastępcza - Piecza Zastępcza

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 27 lut 2023, 16:19

Dzień dobry, bardzo proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami;

chodzi mi o sytuację, w której stroną w sprawie są rodzice zastępczy- oboje, czy adresujecie Państwo taką decyzję, np. przyznającą pomoc na pokrycie kosztów utrzymania dziecka w pieczy zastępczej do nich obojga?- mianowicie chodzi mi o to czy wysyłacie 2 takie decyzje (2 egzemplarze) do każdego z rodziców, w osobnych kopertach; czy też jeden egzemplarz i wysyłacie w jednej kopercie?

Bardzo proszę o Państwa doświadczenia; chciałabym wiedzieć jak administracyjnie powinno to wyglądać w sposób prawidłowy?

Pozdrawiam serdecznie :)
magdalenapcpr89
Praktykant
Od: 08 lut 2023, 13:04
Zajmuję się: Piecza zastępcza

Napisano: 27 lut 2023, 22:18

magdalenapcpr89 pisze:
27 lut 2023, 16:19

chodzi mi o sytuację, w której stroną w sprawie są rodzice zastępczy- oboje, czy adresujecie Państwo taką decyzję, np. przyznającą pomoc na pokrycie kosztów utrzymania dziecka w pieczy zastępczej do nich obojga?- mianowicie chodzi mi o to czy wysyłacie 2 takie decyzje (2 egzemplarze) do każdego z rodziców, w osobnych kopertach; czy też jeden egzemplarz i wysyłacie w jednej kopercie?

Bardzo proszę o Państwa doświadczenia; chciałabym wiedzieć jak administracyjnie powinno to wyglądać w sposób prawidłowy?

Jeden egzemplarz decyzji dla obojga rodziców zastępczych. Wysyłamy również w 1 kopercie.
administracja92
Stażysta
Od: 22 maja 2018, 14:05
Zajmuję się: 500+, kierowanie dzieci do placówek, świadczenie dla posiadaczy Karty Polaka, windykacja, cudzoziemcy, repatrianci

Napisano: 28 lut 2023, 10:11

Ja wysyłam identyczną decyzję w dwóch osobnych kopertach zaadresowaną osobno na każdego z rodziców zastępczych. W treści decyzji na samym końcu po pouczeniu piszę kto otrzymuje i wyszczególniam w trzech punktach: Pani... Pan... i A/a.
delawi
Praktykant
Od: 23 lip 2018, 9:52
Zajmuję się: świadczenia

Napisano: 01 mar 2023, 14:12

administracja92 pisze:
27 lut 2023, 22:18
magdalenapcpr89 pisze:
27 lut 2023, 16:19

Jeden egzemplarz decyzji dla obojga rodziców zastępczych. Wysyłamy również w 1 kopercie.
Ja podobnie
Stefan101
Praktykant
Od: 26 lip 2018, 13:50
Zajmuję się: PS

Napisano: 01 mar 2023, 14:21

ja sam wysyłam 1 decyzja dla obojga rodziców w 1 kopercie ale nie mam złudzeń, że zgodnie z KPA to powinny być 2 decyzje zaadresowane osobno dla każdego z rodziców
TOMASZ18
Stażysta
Od: 16 mar 2016, 9:42
Zajmuję się:

Napisano: 08 kwie 2023, 17:28

Art. 29 k.p.a. Stronami mogą być osoby fizyczne i osoby prawne, a gdy chodzi o państwowe i samorządowe jednostki organizacyjne i organizacje społeczne – również jednostki nieposiadające osobowości prawnej.

Stroną nie będą więc rodzice, ale każdy z rodziców będzie stroną postępowania administracyjnego, decyzja powinna być doręczona każdej ze stron z osobna.
Lucek81
Praktykant
Od: 07 kwie 2023, 18:35
Zajmuję się: RP

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x